Plommonsås

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Plommonsås

Denna smakrika plommonsås med bland annat vin, vitlök och honung kryddar du även med fänkål, koriander och ingefära, en explosion av smaker som sjuder ihop till en härlig sås. De kryddade plommonen blir ett annorlunda och bra komplement till maten.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004

Plommonsås

Ingredienser

4 portioner
1 bit färsk ingefära (1 bit motsvarar ca 50 g)
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
8 plommon
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
2 - 2 1/2 msk honung
1 msk kinesisk soja
ev 2 nypor fänkålsfrön
1 liten kvist färsk rosmarin, timjan eller koriander

Gör så här

00:10:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Gott men det saknas instruktion för vad man gör sedan när det sjudit klart. Ska det göras slätt med stavmixer eller silas på något sätt. Kryddor och plommonskal blir ju kvar annars.

    Jenny

Testa liknande recept

  • Plommonmarmelad
    Betyg 4.5 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Porchetta di fano
    Betyg 4.2 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Plommonsylt med kanel
    Betyg 4.1 av 5.114 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Plommonsylt i ugn med kardemumma
    Betyg 4.7 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad