Plommonsaft

Betyg 4.4 av 5.76 personer har röstat
Receptet har 24 kommentarer
Plommonsaft

Söt och god plommonsaft på enbart plommon, socker och vatten. Att koka saft är ett enkelt och trevligt sätt att ta hand om det överflöd av plommon som kan uppstå i slutet av sommaren. Plommonsaften är lite elegantare, och är populär bland både vuxna och barn.

Plommonsaft

Ingredienser

ca 7 dl
1 kg plommon
7 dl vatten
4 dl strösocker per liter avrunnen saft (4 dl motsvarar 360 g)

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

24 st
  • Jag tror inte receptet i sig är dåligt, så det förtjänar nog fler stjärnor egentligen. Men jag fick så dåligt med smak på min saft. Smakar mest bara sött (kommer testa att ha lite mindre mängd socker nästa gång). Någon som har en aning om varför det kan bli svagt med just plommonsmaken?

    Miranda

  • Jättebra att ange mängden för ”diabetes socker” Sötströ. 👍

    Anette

  • Jättebra att ange mängden

    Anette

  • Hej. Jag använder aldrig konserveringsmedlet natriumbensoat vilket kan ge överkänslighetsreaktioner hos känsliga personer. Själv får jag en allergisk chock! Vill tipsa om att helst använda mindre förpackningar så det används fort. Förvara i frysen. Eller hälla kokhet saft i väl rengjorda glasburkar och på med locket. Då blir det en hållbar konserv.

    Karin

  • Kan man inte använda sig av socker med pektin för längre hållbarhet?

    Jessica

    Hej Jessica! Pektin är ett förtjockningsmedel så det blir knasigt men natriumbensoat ökar hållbarheten! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Hur länge håller sig saften i kylen samt i frysen?

    Jessica

    Hej Jessica! Saften håller några veckor i kylen om du har varit noga med att alla flaskor och redskap är rengjorda ordentligt. I frysen håller den jättelänge. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Jag tycker plommonkärnorna ger smak de är i vid saft kok och i en påse gärna krossade i syltkok.

    Ida

  • Går det bra att koka större mängder samtidigt ?

    Anna

    Hej Anna! Ja, det går utmärkt! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Receptet är enkelt och bra- bara det att det inte står något om spädning - eller är det ingen spädning?

    Lena

    Hej Lena! Jo, denna saft ska spädas. Och det gör man bäst efter tycke och smak. Testa dig fram. Det är så olika beroende på vilka plommon man har också. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Gör plommonsylt varje år vi har gott om plommon. Blir eftersylt o marmelad på resterna. Här tar vi tillvara på allt. Jag har dock i lite natriumbensoat för hållbarhetens skull.

    Anette

Testa liknande recept

  • Plommonmarmelad
    Betyg 4.5 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Julmustkola
    Betyg 3.9 av 5.89 personer har röstat
    Receptet har 22 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lingonsylt
    Betyg 4.2 av 5.724 personer har röstat
    Receptet har 92 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Körsbärssylt
    Betyg 4.7 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegansk knäck
    Betyg 4.6 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hjortronsylt
    Betyg 4.4 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad