Plommonsaft

Söt och god plommonsaft på enbart plommon, socker och vatten. Att koka saft är ett enkelt och trevligt sätt att ta hand om det överflöd av plommon som kan uppstå i slutet av sommaren. Plommonsaften är lite elegantare, och är populär bland både vuxna och barn.

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
24 stJag tror inte receptet i sig är dåligt, så det förtjänar nog fler stjärnor egentligen. Men jag fick så dåligt med smak på min saft. Smakar mest bara sött (kommer testa att ha lite mindre mängd socker nästa gång). Någon som har en aning om varför det kan bli svagt med just plommonsmaken?
Miranda
Jättebra att ange mängden för ”diabetes socker” Sötströ. 👍
Anette
Jättebra att ange mängden
Anette
Hej. Jag använder aldrig konserveringsmedlet natriumbensoat vilket kan ge överkänslighetsreaktioner hos känsliga personer. Själv får jag en allergisk chock! Vill tipsa om att helst använda mindre förpackningar så det används fort. Förvara i frysen. Eller hälla kokhet saft i väl rengjorda glasburkar och på med locket. Då blir det en hållbar konserv.
Karin
Kan man inte använda sig av socker med pektin för längre hållbarhet?
Jessica
Hej Jessica! Pektin är ett förtjockningsmedel så det blir knasigt men natriumbensoat ökar hållbarheten! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hur länge håller sig saften i kylen samt i frysen?
Jessica
Hej Jessica! Saften håller några veckor i kylen om du har varit noga med att alla flaskor och redskap är rengjorda ordentligt. I frysen håller den jättelänge. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jag tycker plommonkärnorna ger smak de är i vid saft kok och i en påse gärna krossade i syltkok.
Ida
Går det bra att koka större mängder samtidigt ?
Anna
Hej Anna! Ja, det går utmärkt! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Receptet är enkelt och bra- bara det att det inte står något om spädning - eller är det ingen spädning?
Lena
Hej Lena! Jo, denna saft ska spädas. Och det gör man bäst efter tycke och smak. Testa dig fram. Det är så olika beroende på vilka plommon man har också. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Gör plommonsylt varje år vi har gott om plommon. Blir eftersylt o marmelad på resterna. Här tar vi tillvara på allt. Jag har dock i lite natriumbensoat för hållbarhetens skull.
Anette