Plommonpaj med hallonzabaione
Plommonpaj med hallonzabaione är en god paj att servera till efterrätt eller fikat. Gör en pajdeg på sötmandel, mjöl, smör och socker och fyll med ströbröd, socker, plommon och kanel. Servera med en zabaione på ägg, hallon, vin och socker.
Ingredienser
10 portioner
Deg
100 g sötmandel
200 g smör eller margarin
1 dl socker
5 dl vetemjöl
Fyllning
1 dl ströbröd
1 1/3 dl socker
1 msk kanel
1 kg plommon
Hallonzabaione
9 äggulor
1 dl socker
2 1/2 dl vitt vin
250 g hallon
Gör så här
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Kommentarer