Plommonpaj med hallonzabaione

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
0
Plommonpaj med hallonzabaione

Plommonpaj med hallonzabaione är en god paj att servera till efterrätt eller fikat. Gör en pajdeg på sötmandel, mjöl, smör och socker och fyll med ströbröd, socker, plommon och kanel. Servera med en zabaione på ägg, hallon, vin och socker.

Plommonpaj med hallonzabaione

Ingredienser

10 portioner

Deg

100 g  sötmandel
200 g  smör eller margarin
1 dl  socker
5 dl  vetemjöl

Fyllning

1 dl  ströbröd
1 1/3 dl  socker
1 msk  kanel
1 kg  plommon

Hallonzabaione

9   äggulor
1 dl  socker
2 1/2 dl  vitt vin
250 g  hallon

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Äggvitorna som blir över kan t ex användas till maränger. De håller sig i en burk med lock i kylskåp ca 2 veckor. De går också bra att frysa.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Vaniljglass med kinesiska torkade plommon
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommonsås
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mandeltårta
Betyg 2.3 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommonsylt i ugn med kardemumma
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommonmarmelad
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommonsaft
Betyg 4.2 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga