Plommonpaj med hallonzabaione

Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Plommonpaj med hallonzabaione

Plommonpaj med hallonzabaione är en god paj att servera till efterrätt eller fikat. Gör en pajdeg på sötmandel, mjöl, smör och socker och fyll med ströbröd, socker, plommon och kanel. Servera med en zabaione på ägg, hallon, vin och socker.

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

10 portioner

Deg

100 g sötmandel
200 g smör eller margarin
1 dl socker
5 dl vetemjöl

Fyllning

1 dl ströbröd
1 1/3 dl socker
1 msk kanel
1 kg plommon

Hallonzabaione

9 äggulor
1 dl socker
2 1/2 dl vitt vin
250 g hallon

Gör så här

00:30:00
00:25:00
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Mandeltårta
    Betyg 2.3 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Plommonsås
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Plommonmarmelad
    Betyg 4.5 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Inkokta plommon i kanel och apelsin
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad