Plommonclafoutis med kardemumma och mandelspån

Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Plommonclafoutis med kardemumma och mandelspån

Ett charmigt recept på plommonclafoutis med kardemumma och mandelspån som är en fransk efterrätt. Du gör clafoutisen av bland annat plommon, ägg, socker, mjöl och mandelspån. En deliciös dessert!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Plommonclafoutis med kardemumma och mandelspån

Ingredienser

6 portioner
250 g plommon
25 g smör
3 ägg
4/5 dl socker
1 1/2 tsk malen kardemumma
1 krm salt
1/2 msk vaniljsocker
4/5 dl vetemjöl
1 1/3 dl mjölk (3%)
50 g mandelspån
florsocker till pudring

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Gott, ser snyggt ut att bjuda på och framförallt lättgjort.

    Sara

Testa liknande recept

  • Knäckig plommonpaj
    Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Plommonsoppa med kardemummapannacotta
    Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bakade plommon med yoghurt
    Betyg 3.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Plommonpaj med mandel
    Betyg 4.3 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppel- och plommonkompott
    Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marshmallowsdessert med plommon
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad