Plommonclafoutis med kardemumma och mandelspån

Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Plommonclafoutis med kardemumma och mandelspån

Ett charmigt recept på plommonclafoutis med kardemumma och mandelspån som är en fransk efterrätt. Du gör clafoutisen av bland annat plommon, ägg, socker, mjöl och mandelspån. En deliciös dessert!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Plommonclafoutis med kardemumma och mandelspån

Ingredienser

6 portioner
250 g plommon
25 g smör
3 ägg
4/5 dl socker
1 1/2 tsk malen kardemumma
1 krm salt
1/2 msk vaniljsocker
4/5 dl vetemjöl
1 1/3 dl mjölk (3%)
50 g mandelspån
florsocker till pudring

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

Gott, ser snyggt ut att bjuda på och framförallt lättgjort.

Sara

2009-09-21

Testa liknande recept

Plommon- och mandelgalette
Betyg 3.4 av 5.54 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Knäckig plommonpaj
Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Plommonsoppa med kardemummapannacotta
Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bakade plommon med yoghurt
Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Vaniljkokta plommon med myntagrädde
Betyg 3.6 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Äppel- och plommonkompott
Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad