Plommonchutney med ingefära och chili

Betyg 4.1 av 5.76 personer har röstat
Receptet har 30 kommentarer
Plommonchutney med ingefära och chili

Den här plommonchutneyn passar perfekt till höstens långkok och söndagsstekar, men även på scones. Rödlök bidrar med fin färg utöver plommonens egen, medan chili och ingefära stingar till smaken. En chutney som är lika god ljummen och kall.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Plommonchutney med ingefära och chili

Ingredienser

ca 8 dl
15 plommon (15 plommon motsvarar ca 900 g)
2 rödlökar
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
3 msk finriven färsk ingefära
4 - 6 msk strösocker
4 msk flytande honung
2 msk ättiksprit (12 %)
2 krm salt
finrivet skal av 1 citron

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

30 st
  • Antal plommon ej bra, bättre med vikt.

    Camilla

  • Tycker de är tråkigt när ett recept läggs ut och de finns många om och men. Som nybörjare följer jag recept slaviskt. Hade varit bra att receptet var mer utförligt istället för att jag får den på recensionerna. Första frågetecken blir ska jag gå på vikt eller antalet plommon. Står att de ska vara 15 plommon och när jag tog 30 plommon så var vikten 900 g. Kokade den i över en timme.

    Lena

  • Behöver lite recept på vad detta kan vara gott till, är inte van vid att använda ingefära direkt.

    Filippa

  • Väldigt kul och lätt att göra! / Eva, igen

    Eva

  • Den är så god! Har upptäckt detta recept först nu o gjort två kok redan! Ska frysa in och ge bort. Men jag undrar hur länge den håller sig i väl rengjord burk i kylen? / Eva

    Eva

  • Himmelskt god

    Paula

  • Går det att frysa chutneyn?

    Susanne

    Hej Susanne! Ja, det går utmärkt! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Hej. Jag undrar om det går att göra plommonchutneyn med sötströ eller om det måste vara ”riktigt” socker?

    Tima

    Hej Tima! Det går bra att använda sötströ i stället. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • God med lite sting i.

    Anne charlotte

  • Hur länge håller chutneyn i kylskåpet?

    Helen

    Hej Helen! Med bra råvaror, god hygien vid tillagning och välrengjorda burkar så bör chutneyn hålla i kylskåp i minst ett par månader. Det bästa är, som alltid, att dofta och smaka om man är osäker när burken tas fram. Det går också bra att frysa in chutneyn. Hälsningar Elina

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Plommonchutney
    Betyg 3.7 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Christinas plommonchutney
    Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Plommonflarn med honung och ingefära
    Betyg 3.2 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Yoghurtglass med kanelplommon
    Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad