Plommonchutney

Betyg 3.7 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Plommonchutney

Plommonchutney är riktigt god att äta till grillat. Denna hemmagjorda chutney är både söt och stark med sitt sting av chili. Plommonchutneyn förvarar du i kylskåpet efter tillagning.

Plommonchutney

Ingredienser

1 liter
1 kg halverade, urkärnade plommon
2 skalade, hackade gula lökar
2 - 3 skalade, hackade vitlöksklyftor
1 urkärnad, finstrimlad röd chili
2 1/2 dl råsocker
1 dl vatten
1/2 dl vitvinsvinäger
1 kanelstång
1/2 - 3/4 tsk salt

Gör så här

00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Hej Rebecka! Det kan du absolut göra. Smaksätt den färdiga varma chutneyn med malen kanel efter din egen smak. Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Kan man ta kanel i pulverform istället? Och i så fall hur mycket bör det bli?

    Rebecka

  • Hållbarhet??

    Karin

Testa liknande recept

  • Christinas plommonchutney
    Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Plommonsylt med kanel
    Betyg 4.1 av 5.114 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Inkokta plommon i kanel och apelsin
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppel- och plommonkompott
    Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Plommonchutney med ingefära och chili
    Betyg 4.1 av 5.76 personer har röstat
    Receptet har 30 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad