Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Plommon- och valnötsbröd

Plommon- och valnötsbröd är ett saftigt och smakrikt bröd med fyllig smak av sirap, katrinplommon, rågmjöl och valnötter. Denna utsökta limpa tillagar du relativt enkelt på drygt en timma.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 2 st bröd.

  1. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt olivolja, salt, öl och sirap.
  2. Dela plommonen i fyra delar och grovhacka valnötterna. Tillsätt detta.
  3. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig deg. Låt jäsa dragfritt under handduken i 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200°C. Knåda degen igen och forma till 2 limpor. Lägg dem på en plåt och låt jäsa i 20 minuter.
  5. Skär sneda skåror på limporna och strö över lite mjöl. Grädda i 30-40 minuter.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 pkt jäst (à 50 g)
  • 5 dl vatten (37°C)
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • 1 dl öl
  • 2 msk sirap
  • 20 katrinplommon
  • 1 påse valnötter (à ca 50 g)
  • 2 dl fint rågmjöl
  • 14 dl vetemjöl
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?