Plommon- och valnötsbröd

2
3
Plommon- och valnötsbröd

Plommon- och valnötsbröd är ett saftigt och smakrikt bröd med fyllig smak av sirap, katrinplommon, rågmjöl och valnötter. Denna utsökta limpa tillagar du relativt enkelt på drygt en timma.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Plommon- och valnötsbröd

Ingredienser

2 portioner
1 pkt jäst (à 50 g)
5 dl vatten (37°C)
1/2 dl olivolja
2 tsk salt
1 dl öl
2 msk sirap
20 katrinplommon
1 påse valnötter (à ca 50 g)
2 dl fint rågmjöl
14 dl vetemjöl

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 2 st bröd.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Karin

2005-02-10

Jag har aldrig sett ett recept där man rör ut jästen i kallt vatten - skall det vara fingervarmt?

Eva-maria

2005-02-04

Ett torrt och intetsägande bröd. Jag bakar ofta men detta bakar jag nog inte en gång till.

Monica

2004-08-17

Snuskigt gott!!!!! Lägg att baka och smakar ljuvligt. Dock kan man göra plommonbitarna lite mindre. Dela i sex delar ca. Men gott var det hur som. =)