Valnöt- och plommonbröd

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
3
Valnöt- och plommonbröd

Plommon- och valnötsbröd är ett saftigt och smakrikt bröd med fyllig smak av sirap, katrinplommon, rågmjöl och valnötter. Denna utsökta limpa tillagar du relativt enkelt på drygt en timma.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Valnöt- och plommonbröd

Ingredienser

2 portioner
1   pkt jäst (à 50 g)
5 dl  vatten (37°C)
1/2 dl  olivolja
2 tsk  salt
1 dl  öl
2 msk  sirap
20   katrinplommon
1   påse valnötter (à ca 50 g)
2 dl  fint rågmjöl
14 dl  vetemjöl

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 2 st bröd.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Jag har aldrig sett ett recept där man rör ut jästen i kallt vatten - skall det vara fingervarmt?

Karin

2005-02-10

Ett torrt och intetsägande bröd. Jag bakar ofta men detta bakar jag nog inte en gång till.

Eva-maria

2005-02-04

Snuskigt gott!!!!! Lägg att baka och smakar ljuvligt. Dock kan man göra plommonbitarna lite mindre. Dela i sex delar ca. Men gott var det hur som. =)

Monica

2004-08-17

Testa liknande recept

Julpaté med plommon, nötter och stilton
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Danskt rågbröd
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Engelsk fruktkaka från Hildasholm
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sätergläntans mustiga fruktbröd
Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surdegsgrund på rågmjöl
Betyg 3.8 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chutney
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga