Valnöt- och plommonbröd
Plommon- och valnötsbröd är ett saftigt och smakrikt bröd med fyllig smak av sirap, katrinplommon, rågmjöl och valnötter. Denna utsökta limpa tillagar du relativt enkelt på drygt en timma.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000
Ingredienser
2 portioner
1 pkt jäst (à 50 g)
5 dl vatten (37°C)
1/2 dl olivolja
2 tsk salt
1 dl öl
2 msk sirap
20 katrinplommon
1 påse valnötter (à ca 50 g)
2 dl fint rågmjöl
14 dl vetemjöl
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 2 st bröd.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag har aldrig sett ett recept där man rör ut jästen i kallt vatten - skall det vara fingervarmt?
Karin
2005-02-10Ett torrt och intetsägande bröd. Jag bakar ofta men detta bakar jag nog inte en gång till.
Eva-maria
2005-02-04Snuskigt gott!!!!! Lägg att baka och smakar ljuvligt. Dock kan man göra plommonbitarna lite mindre. Dela i sex delar ca. Men gott var det hur som. =)
Monica
2004-08-17