Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Julpaté med plommon, nötter och stilton

Julpaté med plommon, nötter och stilton är en välsmakande och vacker paté som du relativt enkelt tillverkar själv. Patén har en god smak av plommon, valnötter och ljuvlig stiltonost inlindad i ett hölje av kål.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Ansa kålen så att bara fina blad återstår. Koka dem i 3-4 minuter i saltat vatten och skölj dem sedan i kallt vatten.
  3. Klä en patéform med plastfilm. Lägg kålblad i botten och på sidorna av formen. Se till att kålen på ena långsidan av formen sticker ut ordentligt så att det kan bli lock på patén. Lägg i plommon och valnötter.
  4. Mixa äggen med stiltonosten - sila gärna genom en finmaskig sil. Vispa ihop mjölk och grädde och rör ner ostsmeten. Salta och peppra.
  5. Häll äggstanningen i patéformen. Lägg över grönkålslocket och täck med plastfilm.
  6. Tillaga i vattenbad i ugnen. Beräkna att det tar ca 60 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 grönkålsblad
  • 150 g katrinplommon
  • 150 g valnötskärnor
  • 4 ägg
  • 100 g stiltonost
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl grädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?