Valnöt- och plommonbröd

Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Valnöt- och plommonbröd

Plommon- och valnötsbröd är ett saftigt och smakrikt bröd med fyllig smak av sirap, katrinplommon, rågmjöl och valnötter. Denna utsökta limpa tillagar du relativt enkelt på drygt en timma.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

2 portioner
1 pkt jäst (à 50 g)
5 dl vatten (37°C)
1/2 dl olivolja
2 tsk salt
1 dl öl
2 msk sirap
20 katrinplommon
1 påse valnötter (à ca 50 g)
2 dl fint rågmjöl
14 dl vetemjöl

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 2 st bröd.
00:30:00
00:20:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Jag har aldrig sett ett recept där man rör ut jästen i kallt vatten - skall det vara fingervarmt?

    Karin

  • Ett torrt och intetsägande bröd. Jag bakar ofta men detta bakar jag nog inte en gång till.

    Eva-maria

  • Snuskigt gott!!!!! Lägg att baka och smakar ljuvligt. Dock kan man göra plommonbitarna lite mindre. Dela i sex delar ca. Men gott var det hur som. =)

    Monica

Testa liknande recept

  • Danskt rågbröd med öl
    Betyg 4.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Engelsk fruktkaka från Hildasholm
    Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sätergläntans mustiga fruktbröd
    Betyg 2.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Surdegsgrund på rågmjöl
    Betyg 3.9 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Julbröd med frukt och nötter
    Betyg 4.4 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad