Plattfisk med ost och örter

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Plattfisk med ost och örter

Härligt god panerad rödspätta med smak av ost, dill eller persilja som sedan serveras med frästa morötter, purjolök och palsternackor. Plattfisk med ost och örter tillagas på under 60 minuter.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2001

Plattfisk med ost och örter

Ingredienser

2 portioner
2   flådda rödspättor eller annan plattfisk
salt
matfett att steka i
2 dl  ströbröd
4 msk  finriven ost
1 msk  vardera av dill, persilja och körvel eller salvia
1 dl  vetemjöl
1   stort ägg

Tillbehör

10 cm  grönt från purjolök
2   morötter
2   palsternackor
2 msk  olivolja

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: uteslut vetemjölet och vänd fisken i glutenfritt mjöl eller PO-fiber. Använd glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkfri: uteslut osten. Välj mjölkfritt ströbröd och stek i mjölkfritt margarin eller olja.
Gör äggfri: uteslut ägget till panering och använd ströbröd utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Currypanerad rödspätta med krämig räk- och dillröra
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad spätta med oliv- och tomatsalsa
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerad rödspätta med dill och pressad potatis
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad spätta med räksås
Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pestobakad spätta med citron och persiljeyoghurt
Betyg 3.2 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt spätta med remouladyoghurt
Betyg 2.6 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga