Plattfisk med ost och örter
Härligt god panerad rödspätta med smak av ost, dill eller persilja som sedan serveras med frästa morötter, purjolök och palsternackor. Plattfisk med ost och örter tillagas på under 60 minuter.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2001
Ingredienser
2 portioner
2 flådda rödspättor eller annan plattfisk
salt
matfett att steka i
2 dl ströbröd
4 msk finriven ost
1 msk vardera av dill, persilja och körvel eller salvia
1 dl vetemjöl
1 stort ägg
Tillbehör
10 cm grönt från purjolök
2 morötter
2 palsternackor
2 msk olivolja
För alla
Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: uteslut vetemjölet och vänd fisken i glutenfritt mjöl eller PO-fiber. Använd glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkfri: uteslut osten. Välj mjölkfritt ströbröd och stek i mjölkfritt margarin eller olja.
Gör äggfri: uteslut ägget till panering och använd ströbröd utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer