Plättar på bovete med hemmagjord rabarbersylt

Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Plättar på bovete med hemmagjord rabarbersylt

Vi utforskar nya ingredienser till gamla recept för att göra dem mer klimatvänliga. Här får plättarna även ett glutenfritt alternativ till vetemjöl, nämligen bovetemjöl och linsmjöl. Med havremjölk i smeten blir de även mjölk- och laktosfria. Servera med en hemgjord rabarbersylt med älgört som finns att plocka på ängar runt om i Sverige.

Plättar på bovete med hemmagjord rabarbersylt

Ingredienser

ca 30 plättar

Rabarbersylt ca 7 dl

1 kg rabarber
5 g torkad älgört (älggräs)
2 dl honung

Boveteplättar ca 30 st

3 1/2 dl glutenfri, naturell havredryck
1 tsk torrjäst (1 tsk motsvarar ca 3 g)
3 dl bovetemjöl (3 dl motsvarar ca 175 g)
2 msk linsmjöl eller bovetemjöl (2 msk motsvarar 15 g)
2 1/2 krm salt
1/2 dl äggvita (1/2 dl motsvarar ca 2 små äggvitor)
2 msk rapsolja

Till dekoration

ätbara blommor

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Mycket bök för väldigt platta och smaklösa plättar. Kan ha missat något men i så fall var det för komplicerat.

    Annelie

Testa liknande recept

  • Coeur de filét Provencale
    Betyg 4.5 av 5.75 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Avokado på flera sätt
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Artistkompott med giftas
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fyllda tomater och gurkstubbar
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Glace au four
    Betyg 3.8 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Surdegsbröd
    Betyg 4 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad