Pizza med paprika, tomat och pinjenötter

Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Pizza med paprika, tomat och pinjenötter

Toppa din pizza med en enkel tomatsås, rostad paprika, pinjenötter och färsk basilika. Använd färdig pizzadeg och servera pizzan med en krispig kålsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021

Pizza med paprika, tomat och pinjenötter

Ingredienser

4 portioner
400 g röd paprika (gärna spetspaprika)
1 msk olivolja
1/4 tsk salt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 krm salt
2 msk olivolja
400 g små tomater (gärna körsbärstomater)
300 g vitkål
1 tsk vit- eller rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk strösocker
1 krm salt
2 msk olivolja
2 förp färdig pizzadeg (gärna surdeg)
2 mozzarella (à 125 g)
salt
svartpeppar

Till servering

1 dl pinjenötter
1/2 kruka basilika

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:30:00
00:10:00
00:05:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • God vegetarisk pizza, lätt att baka med färdig deg.

    Shahzad

Testa liknande recept

  • Libapizza med parmaskinka och ruccola
    Betyg 4.3 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pizza med pumpakräm och pecorino
    Betyg 4.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dessertpizza med hasselnötskräm
    Betyg 3.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Parmesanflarn med pinjenötter
    Betyg 3.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Snabba pizzabullar
    Betyg 4.4 av 5.396 personer har röstat
    Receptet har 51 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad