Pizza bianco med kantareller, pancetta och rosmarin

Laga pizza bianco, alltså vit pizza, till middag. Här ett recept med enkel hemgjord pizzadeg och magisk topping: mascarpone, kantareller, pancetta och rosmarin. Okomplicerat och ljuvligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Ingredienser
4 portioner
20 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar ca 480 g)
2 tsk salt
3 msk olivolja
Topping
200 g kantareller eller champinjoner
250 g mascarpone
ca 16 tunna skivor pancetta
2 kvistar rosmarin
1/2 dl olivolja
flingsalt
svartpeppar
Gör så här
00:05:00
01:00:00
00:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4329 KJ / 1034 kCal
Fett64 g
Salt6 g
Kolhydrater91 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stUndrar om man skulle kunna använda färsk ost blandat med creme fraiche istället för mascarpone..
Marija
Hej Marija! Det går bra. Det går med bara crème fraiche också, det brukar jag ha när jag gör biancopizzor. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Släng på lite gul lök också och när pizzan är klar, riv på lite parmesan 👌🏼
Matilda
Gott! Nästa gång kommer jag att ta mindre mascarpone eller byta ut mot créme fraiche, den blev en liten aning "söt och blöt".
Pernilla