Pizookie – Stor chocolate chip cookie

58
12
Pizookie – Stor chocolate chip cookie

Gigantisk chocolate chip cookie som bakas i gjutjärnspanna! Det trendiga bakverket kallas pizookie – och här gör vi kakan med chokladbitar och pekannötter och serverar med vaniljglass.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Pizookie – Stor chocolate chip cookie

Ingredienser

ca 10 bitar
200 g
rumsvarmt smör i tärningar
2 1/2 dl
rörsocker
1 dl
ljus sirap
2
ägg
4 dl
vetemjöl
1 msk
vaniljsocker
1/2 msk
bakpulver
150 g
hackad mörk choklad
100 g
hackade pecannötter

Till servering

vaniljglass

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett och välj mjölkproteinfri glass.

Gör så här

Tips

Byt ut pekannötterna mot nötter du har hemma, exempelvis valnötter eller hasselnötter. Det går även bra att baka kakan med ljus choklad istället för mörk.

Vad tyckte du om receptet?

58

Kommentarer

Hannah

2021-03-27

God med nästan för mäktig. Bättre dagen efter då den var mer kladdig.

Emil

2021-02-10

Jag håller inte med Elin nedan om att kakan blir bättre i frysen. Nybakad var den som bäst! Kakan måste ätas varm för annars blir kanterna stenhårda pga sirapen. Den går utmärkt att laga utan nötter också!

Petra

2021-02-03

Hej! Kan man höra denna i portionsformar istället och hur lång tid ska de vara i ugnen då?

Testa liknande recept