Pistageyoghurt

Betyg 2.7 av 5.34 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Pistageyoghurt

Pistageyoghurt är ett underbart och gott recept som passar utmärkt till dessert eller som mellanmål. Yoghurt, kvarg, kardemumma och pistagenötterna blandas och serveras i små skålar med nötter, frukt och ringlad honung.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2005

Pistageyoghurt

Ingredienser

6 portioner
1 burk kvarg (à 250 g, 10%)
2 dl grekisk yoghurt eller matyoghurt
1/2 tsk malen kardemumma
3 msk florsocker
1 dl skalade pistagenötter (1 dl skalade motsvarar ca 150 g med skal)
2 - 2 1/2 msk flytande honung

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Hej Renée! Visst låter det gott! Det går jättebra att utesluta florsockret om man vill ha den mindre söt eller undvika att äta socker. Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Det låter smaskigt! Men varför ha socker i? Det finns ju kryddor att använda istället. Jag tycker att ni ska/borde skriva ett alternativ t sockret. Ex mogen banan, mango

    Renée

  • Jättegott. Men receptet räckte bara till tre personer, och tillagningstiden var säkert 20 minuter eftersom det tog tid att skala pistagenötterna.

    Anders

Näringsvärde per portion

Energi880 KJ / 210 kCal
Fett14 g
Kolhydrater15 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Fårost till grillspett
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Färskostkräm med apelsin
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kvargpannkakor med varma bär
    Betyg 4.7 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Baklava med pistage och kardemumma
    Betyg 3.6 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad