Pistagekräm

Krämig pistagekräm som kan användas till så många olika saker. Krämen av pistagenötter kan du använda som fyllning i bullar, tårtor eller andra bakverk. Pistagekrämen passar också att toppa glass med eller varför inte bred den på rostat bröd.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
12 stPerfekt pistagekräm! Gjorde den med rostade och saltade pistagenötter och uteslöt då saltet i receptet. Fantastiskt god att doppa jordgubbar i.
Sofia
Nej för rinnig
Yones
Hej hej! Jag älskar detta recept , har gjort de tre gånger, men de två sista gångerna bytte jag ut florsockret mot Bovetemjöl en halv DL, för att de blev jätte sött. Så jag kan rekommendera att om man vill ha ännu mera pistage smak så kan man ta Bovetemjöl istället 🤗 kram
Kajsa
Ska det verkligen vara 1 dl kokosolja? Menar ni neutral kokosolja UTAN smak då? Jag tog 1 msk eko kokolja och tycker nästan bara det smakar kokos nu 🫣 Lite tråkigt när man försöker göra en nötkräm på dyra nötter och smaken blir förstörd 🤷♀️
Yasmin
Kokossmaken tog över helt tyvärr, ska det verkligen vara 1 dl kokosolja till 2 dl pistagenötter?
Annica maria
Så gott!!! Kokosolja är en måste för det ska smaka bra
My
Vad är näringsvärde på det här per 100g?
My
Vi provade att göra denna kräm och vi tyckte inte det smakade något speciellt med pistage och den blev grå. Vi använde rapsolja.
Agneta
Fick bara tag i saltade Pistagenötter , går det att använda de? De har skal.
Bigitta
Hej Bigitta! Vi har inte provlagat denna kräm med saltade nötter men jag skulle tro att krämen blir för salt. Lås oss gärna veta hur resultatet blir om du provar. Hälsningar Lisa
ICA-köket
Kan man frysa?
Eva
Hej Eva! Vi rekommenderar inte att man förvarar pistagekrämen i frysen. Hälsningar Lisa
ICA-köket