Pissaladière (Sardellpaj)

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
1
Pissaladière (Sardellpaj)

Pissaladière är en sardellpaj med rötterna i södra Frankrike, också kallad sydfransk pizza. Klassiska medelhavssmaker som sardeller, vitlök, oliver och tomat möts i denna frasiga paj.

Pissaladière (Sardellpaj)

Ingredienser

4 portioner

Deg

4 dl  vetemjöl
1 tsk  salt
10 g  jäst

Fyllning

1/2 kg  gul lök
4/5 dl  olivolja
3   askar sardellfiléer (à 50 g)
3   vitlöksklyftor
3   tomater
12   svarta oliver (gärna calamata)
salt
nymalen svartpeppar
olja att droppa över

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentar

Är det verkligen meningen att löken ska stekas i en timme? Låter ologiskt också med tanke på att detta moment ska utföras när det är 30 min kvar av jästiden för degen.

Crister

2020-03-21

Hej Crister! Nej, löken ska stekas i bara 30 minuter. Tack för att du uppmärksammade det för oss och vi har ändrat tiden i texten. Hoppas att du gillar pajen! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-03-24

Testa liknande recept

Tapenadspätta på plommontomathalvor
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pissaladiere
Betyg 4.3 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hemmagjorda croissanter
Betyg 3.9 av 5.
183 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tarte tatin på höstäpplen
Betyg 2.6 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tarte tatin
Betyg 4 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizzapaj
Betyg 1.8 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga