Pissaladière (Sardellpaj)
Pissaladière är en sardellpaj med rötterna i södra Frankrike, också kallad sydfransk pizza. Klassiska medelhavssmaker som sardeller, vitlök, oliver och tomat möts i denna frasiga paj.
Ingredienser
4 portioner
Deg
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
10 g jäst
Fyllning
1/2 kg gul lök
4/5 dl olivolja
3 askar sardellfiléer (à 50 g)
3 vitlöksklyftor
3 tomater
12 svarta oliver (gärna calamata)
salt
nymalen svartpeppar
olja att droppa över
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Är det verkligen meningen att löken ska stekas i en timme? Låter ologiskt också med tanke på att detta moment ska utföras när det är 30 min kvar av jästiden för degen.
Crister
2020-03-21Hej Crister! Nej, löken ska stekas i bara 30 minuter. Tack för att du uppmärksammade det för oss och vi har ändrat tiden i texten. Hoppas att du gillar pajen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-03-24