Piroger på julskinka med fikon och brysselkålssallad

Piroger på överbliven julskinka med fikon och brysselkålssallad tar hand om julens rester på bästa sätt! Dessa piroger går utmärkt att äta både varma och ljumna, eller att frysa in till ett senare tillfälle.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2025

Ingredienser
4 portioner
Piroger
200 g julskinka (kokt eller ugnsbakad)
3 torkade fikon
1/2 dl crème fraiche
1 msk grov senap (gärna sötstark)
1 1/2 dl riven ost (gärna lagrad)
salt
peppar
1 förp pizzadeg XXL (à 550 g)
1 ägg
Brysselkålssallad
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 litet rött äpple
300 g brysselkål
2 msk äppelcidervinäger
3 msk olivolja
1 msk dijonsenap
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2890 KJ / 688 kCal
Fett28 g
Salt2.6 g
Kolhydrater75 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer