Piroger på julskinka med fikon och brysselkålssallad

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Piroger på julskinka med fikon och brysselkålssallad

Piroger på överbliven julskinka med fikon och brysselkålssallad tar hand om julens rester på bästa sätt! Dessa piroger går utmärkt att äta både varma och ljumna, eller att frysa in till ett senare tillfälle.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2025

Piroger på ett fat och en skål med brysselkålssallad vid sidan av.

Ingredienser

4 portioner

Piroger

200 g julskinka (kokt eller ugnsbakad)
3 torkade fikon
1/2 dl crème fraiche
1 msk grov senap (gärna sötstark)
1 1/2 dl riven ost (gärna lagrad)
salt
peppar
1 förp pizzadeg XXL (à 550 g)
1 ägg

Brysselkålssallad

1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 litet rött äpple
300 g brysselkål
2 msk äppelcidervinäger
3 msk olivolja
1 msk dijonsenap

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2890 KJ / 688 kCal
Fett28 g
Salt2.6 g
Kolhydrater75 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Koka basmatiris
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Senapsgriljerade grisfötter
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Koka quinoa
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Inkokta grisfötter
    Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad