Piroger med ris- och sellerifyllning

5
2
Piroger med ris- och sellerifyllning

Till lunch, mellanmål eller picknick, piroger passar vid de flesta tillfällen med sitt ätvänliga format. Pirogerna fyller du med ris, lök och selleri och avslutar med lite söt mango innan degen viks ihop kring fyllningen och pirogen gräddas i ugnen.

Piroger med ris- och sellerifyllning

Ingredienser

30 st

Deg

3 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
1 krm salt
1 msk majs- eller solrosolja
ca 1 dl vatten

Fyllning

1 liten gul lök
1 msk smör
1 dl fullkornsris
1 - 1 1/2 krm gurkmeja
2 1/2 dl grönsaksbuljong
1 dl finstrimlad stjälkselleri
1/2 dl färsk mango i tärningar
2 msk grovhackade cashewnötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Emma

2005-08-20

Måste man fritera dessa piroger eller går det bra att baka dem i ugn som vanligt?

Lina

2005-02-10

det står fel i receptet. bakpulver står två gånger!! och antagligen fel mängd också. =(