Piroger med ris- och sellerifyllning | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Piroger med ris- och sellerifyllning

Till lunch, mellanmål eller picknick, piroger passar vid de flesta tillfällen med sitt ätvänliga format. Pirogerna fyller du med ris, lök och selleri och avslutar med lite söt mango innan degen viks ihop kring fyllningen och pirogen gräddas i ugnen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner olja och vatten och arbeta samman ingredienserna till en smidig deg. Låt den vila övertäckt ca 10 min.
  2. Fyllning: Skala och hacka löken, fräs den ett par minuter i matfettet i en panna. Tillsätt ris och gurkmeja. Rör om och späd med vätskan. Koka sakta ca 20 min. Lägg efter halva tiden i strimlad stjälkselleri och mot slutet frukten och nötterna.
  3. Kavla ut degen till en lövtunn platta ca 40x56 cm (för 30 st). Sporra ut fyrkanter, 8x8x cm. Fördela fyllningen ovanpå och vik, så att fyllningen täcks väl, till trekanter.
  4. Fyllningen kan vara ljummen eller kalla när den läggs på degen.
  5. Tryck ihop kanten med en gaffel. Värm oljan till ca 180°C. Fritera priogerna 2-3 min. Ta upp och låt dem rinna av.
  6. Bjud dem varma med mango chutney och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 30 st
Deg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 msk majs- eller solrosolja
  • ca 1 dl vatten
Fyllning
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 dl fullkornsris
  • 1 1/2 krm gurkmeja
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl finstrimlad stjälkselleri
  • 1/2 dl färsk mango i tärningar
  • 2 msk grovhackade cashewnötter
Lägg till i inköpslistan