Asiatiska piroger
Briljanta munsbitar med krämig kycklingröra inbakad i frasigt paket. Curry och honung gifter sig väl med varandra och ger kycklingröran underbara sötsalta smaker. Pensla dina asiatiska piroger med ägg och strö över sesamfrön innan gräddning.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999
Ingredienser
8 portioner
5 smördegsplattor
2 kycklingfiléer
1/2 purjolök
2 msk smör eller margarin
1 dl jasminris
4 msk crème fraiche
1/2 msk curry
2 tsk thailändsk currypasta
1 1/2 msk flytande honung
1/2 tsk salt
Pensling
1 ägg
sesamfrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott, men skulle nog hellre servera det som förrätt än huvudrätt. Väldigt pilligt med smördegen att få till så små trekanter. Slutade med att vi delade smördegen i tre delar och gjorde rektangulära piroger. Kändes klent att steka kycklingen utan kryddor så vi stekte den i kryddorna för en extra knuff, men var ändå väldigt klen i smaken. Smakade dock väldigt gott, fast klent!
Emma
2020-06-02Mycket goda piroger
Camilla
2007-11-20Jättegoda tillsammans med en sallad , även som huvudrätt.
Anna-lena
2004-09-02