Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pintade à la limousine (Kyckling med grönsaker och valnötter)

I detta recept på Pintade à la limousine får den helstekta kycklingen sällskap av vitkålsfräs och mjukkokta rotfrukter. Det fantastiska vitkålsfräset får du genom att fräsa strimlad vitkål med bacon, vitlök, valnötter och persilja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Pensla kycklingen med lite olivolja. Salta och peppra kycklingen generöst, både ut- och invändigt.
  3. Ställ den på ett ugnssäkert fat och ugnsstek på mellersta falsen i 45-50 minuter beroende på fågelns storlek. Kontrollera att kycklingen är genomstekt (köttsaften klar utan rosa inslag).
  4. Vitkålsfräs: Ta bort stocken från kålen och skär kålen i fina strimlor. Strimla baconet och grovhacka vitlöken.
  5. Hetta upp olivoljan i en kastrull. Fräs bacon och vitlök under omrörning i 2 minuter och tillsätt därefter vitkålen och nötterna. Fräs alltsammans på medelhög värme, det får inte ta färg, i 30 minuter eller tills kålen blivit transparent och mjuk.
  6. Smaksätt med salt och peppar och rör ner persiljan. Håll varmt.
  7. Rotfrukter: Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten.
  8. Skala morötter och rovor och skär dem i 1/2 cm tjocka skivor. Koka rotfrukterna mjuka i ca 4 minuter. Häll av vattnet, rör ner smör och krydda med salt och peppar.
  9. Servera vitkålsrätten och rotfrukterna i skålar till den nystekta kycklingen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kyckling (à ca 1,2 kg)
  • olivolja till pensling
  • salt och peppar
Vitkålsfräs
  • 750 g vitkål
  • 1 pkt bacon (à 140 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • 50 g valnötskärnor
  • salt
  • nymalen peppar
  • 1 dl grovhackad persilja
Rotfrukter
  • 2 morötter
  • 1 majrova
  • 1 msk smör
  • salt
  • nymalen vitpeppar
Lägg till i inköpslistan