Pinnbröd

Enkelt, kul och gott! Bara att du engagerar hela familjen och grillar det klassiska pinnbrödet med hjälp av denna deg. Det är alltid lika spännande att se när brödet gräddas över glöden. Kom ihåg att snurra på pinnen så att pinnbrödet blir jämt gräddat.

Ingredienser
8 st
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 3/4 dl vatten
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Näringsvärdet är beräknat per st på brödets torrvikt.
Gör så här
Tips
Blanda i 2 msk strösocker och 1 tsk kanel i degen, så blir det kanelbullesmak på pinnbrödet
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi449 KJ / 107 kCal
Fett1 g
Salt1 g
Kolhydrater22 g
Protein3 g
Kommentarer
Som svar på Dennis fråga kan man som Redaktionen säger blanda de torra ingredienserna i en fryspåse eller motsvarande. När det är dags att grilla pinnbröden blandar man bara i vattnet direkt påsen och bearbetar degen i påsen till rätt konsistens.
Tobias
2023-11-14Jag kan även rekommendera att tillsätta en matsked eller två flytande honung när man blandar ihop degen för att lägga till lite extra energi och smak när man är ute och grillar dessa.
Christoffer
2023-10-06måste man ju prova
Gunilla
2023-09-21