Mandelmarängtårta med choklad och färska bär

Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
0
Mandelmarängtårta med choklad och färska bär

Ett somrigt recept på mandelmarängtårta med choklad och färska bär som passar perfekt till festliga tillfällen. Du gör en botten av maräng och garnerar tårtan med mörk choklad, äpple, citronmeliss och bär som hallon, blåbär och vinbär.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011

Mandelmarängtårta med choklad och färska bär

Ingredienser

8 bitar
4 äggvitor
2 dl ljust muscovadoråsocker
1/2 msk färskpressad citronjuice
200 g mandelmassa
olja eller potatismjöl till plåten
vispad grädde eller mjölkfritt alternativ till servering

Garnering

50 g mörk ren choklad av hög kvalitet
1 l färska bär, t ex hallon, blåbär, jordgubbar och röda vinbär
1/2 äpple i tunna skivor
citronmeliss

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Choklad- och jordgubbstårta med mandelgrädde
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fromagetårta med jordgubbar
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Budapestrulle med röda vinbär
Betyg 3.1 av 5.
170 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pavlova
Betyg 4.2 av 5.
226 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängrulle med citron och pistage
Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sommar i Skinnarbo
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga