Mandelmarängtårta med choklad och färska bär

Betyg 3.5 av 5.
16 personer har röstat
0
Mandelmarängtårta med choklad och färska bär

Ett somrigt recept på mandelmarängtårta med choklad och färska bär som passar perfekt till festliga tillfällen. Du gör en botten av maräng och garnerar tårtan med mörk choklad, äpple, citronmeliss och bär som hallon, blåbär och vinbär.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011

Mandelmarängtårta med choklad och färska bär

Ingredienser

8 bitar
4   äggvitor
2 dl  ljust muscovadoråsocker
1/2 msk  färskpressad citronjuice
200 g  mandelmassa
olja eller potatismjöl till plåten
vispad grädde eller mjölkfritt alternativ till servering

Garnering

50 g  mörk ren choklad av hög kvalitet
1 l  färska bär, t ex hallon, blåbär, jordgubbar och röda vinbär
1/2   äpple i tunna skivor
citronmeliss

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfri gräddersättning av havre eller soja.

Gör så här

Tips

Gör chokladfigurer!
Fyll 75 g smält mörk choklad (för 8 bitar) i en plastpåse. Klipp av ena hörnet och ringla chokladen på bakplåtspapper. Låt stelna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Sommarskorpor
Betyg 4.5 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fyllda dadlar
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nougatägg med hackad mandel
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fikon- och amarettotoppar
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Budapestrulle med röda vinbär
Betyg 3.1 av 5.
170 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pistage- och mandelgratinerad blodapelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga