Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Pinjenötsstekt fläskytterfilé med morotsnudlar och basilika

Ett utsökt recept på pinjenötsstekt fläskytterfilé med morotsnudlar och fräsch basilika. Du gör det av bland annat fläskytterfilé, pinjenötter, crème fraiche och tagliatelle. Aromatiskt och mättande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka pinjenötterna grovt. Blanda dem med ströbrödet. Skär köttet i 1 cm tjocka skivor, vänd skivorna i pinjenötsblandningen. Stek köttet i matfettet på medelvärme 2-3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  2. Plocka och hacka basilikan, blanda basilika med crème fraiche och dijonsenap, smaka av med salt och peppar.
  3. Skala morötterna och skär bort ändarna. Hyvla "nudlar" av morötterna med en osthyvel.
  4. Koka tagliatelle enligt anvisningen på förpackningen lägg i morötterna när en minut av koktiden återstår. Häll av pasta och morötter i ett durkslag och blanda med basilika crème fraichen.
  5. Servera fläskytterfilén med pasta, morötter och ruccolasallad.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 msk pinjenötter
  • 3 msk ströbröd
  • 600 g fläskytterfilé
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka färsk basilika
  • 3 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 4 morötter
  • 4 portioner tagliatelle
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer