Lammytterfilé med potatis och pinjenötskaka och vitlöks-persiljecrème

Betyg 3.6 av 5.
40 personer har röstat
1
Lammytterfilé med potatis och pinjenötskaka och vitlöks-persiljecrème

Ett härligt recept på saftig lammytterfilé med potatis och pinjenötskaka och smakrik vitlöks- och persiljecrème. Ett charmerande och något avancerat recept. Utmärkt recept att servera till fest.

Lammytterfilé med potatis och pinjenötskaka och vitlöks-persiljecrème

Ingredienser

4 portioner
1 msk olivolja
4 msk smör eller margarin
600 g lammytterfilé eller oxfilé eller fläskfilé
salt
peppar

Potatis och pinjenötskaka

1 1/2 dl pinjenötter
900 g potatis
1 kruka basilika
2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
1 msk smör eller margarin

Vitlöks- och persiljecrème

2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 msk olivolja
3 tsk dijonsenap
1/2 dl vitt vin
3 dl crème fraiche
3 msk hackad persilja
150 g haricots verts (bönor)
200 g champinjoner eller skogschampinjoner
200 g körsbärstomater
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
40 personer har röstat

Kommentar

Underbart gott. En riktigt festmåltid till nyår. Om du inte vill ställa in stekpannan i ugnen så funkar det att lägga potatiskakan direkt på en plåt. Vänd med ett lock så du får den fina steksidan upp.

Ulrika

2009-02-07

Testa liknande recept

Sardell- & olivstekt lammytterfilé
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Örtdressad lammfilé med citron och vitlök
Betyg 4.5 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Örtgrillat lamm med rostade primörer
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammtournedos med madeirasky
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmesanflarn med pinjenötter
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga