Ett härligt recept på saftig lammytterfilé med potatis och pinjenötskaka och smakrik vitlöks- och persiljecrème. Ett charmerande och något avancerat recept. Utmärkt recept att servera till fest.
Ingredienser
4 portioner
1
msk
olivolja
4
msk
smör eller margarin
600
g
lammytterfilé eller oxfilé eller fläskfilé
salt och peppar
Potatis och pinjenötskaka
1 1/2
dl
pinjenötter
900
g
potatis
1
kruka basilika
2
tsk
salt
1
krm
svartpeppar
2
msk
olivolja
1
msk
smör eller margarin
Vitlöks- och persiljecrème
2
vitlöksklyftor
2
schalottenlökar
1
msk
olivolja
3
tsk
dijonsenap
1/2
dl
vitt vin
3
dl
crème fraiche
3
msk
hackad persilja
150
g
haricots verts (bönor)
200
g
champinjoner eller skogschampinjoner
200
g
körsbärstomater
salt och peppar
För alla
Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Tips
Potatiskakan går att göra på eftermiddagen samma dag för att värma.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
40
1 st
Kommentar
Ulrika
2009-02-07
Underbart gott. En riktigt festmåltid till nyår. Om du inte vill ställa in stekpannan i ugnen så funkar det att lägga potatiskakan direkt på en plåt. Vänd med ett lock så du får den fina steksidan upp.
Kommentar
Ulrika
2009-02-07Underbart gott. En riktigt festmåltid till nyår. Om du inte vill ställa in stekpannan i ugnen så funkar det att lägga potatiskakan direkt på en plåt. Vänd med ett lock så du får den fina steksidan upp.