Lammytterfilé med potatis och pinjenötskaka och vitlöks-persiljecrème
Ett härligt recept på saftig lammytterfilé med potatis och pinjenötskaka och smakrik vitlöks- och persiljecrème. Ett charmerande och något avancerat recept. Utmärkt recept att servera till fest.
Ingredienser
4 portioner
1 msk olivolja
4 msk smör eller margarin
600 g lammytterfilé eller oxfilé eller fläskfilé
salt
peppar
Potatis och pinjenötskaka
1 1/2 dl pinjenötter
900 g potatis
1 kruka basilika
2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
1 msk smör eller margarin
Vitlöks- och persiljecrème
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 msk olivolja
3 tsk dijonsenap
1/2 dl vitt vin
3 dl crème fraiche
3 msk hackad persilja
150 g haricots verts (bönor)
200 g champinjoner eller skogschampinjoner
200 g körsbärstomater
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Underbart gott. En riktigt festmåltid till nyår. Om du inte vill ställa in stekpannan i ugnen så funkar det att lägga potatiskakan direkt på en plåt. Vänd med ett lock så du får den fina steksidan upp.
Ulrika
2009-02-07