Lammytterfilé med potatis och pinjenötskaka och vitlöks-persiljecrème

40
1
Lammytterfilé med potatis och pinjenötskaka och vitlöks-persiljecrème

Ett härligt recept på saftig lammytterfilé med potatis och pinjenötskaka och smakrik vitlöks- och persiljecrème. Ett charmerande och något avancerat recept. Utmärkt recept att servera till fest.

Lammytterfilé med potatis och pinjenötskaka och vitlöks-persiljecrème

Ingredienser

4 portioner
1 msk olivolja
4 msk smör eller margarin
600 g lammytterfilé eller oxfilé eller fläskfilé
salt och peppar

Potatis och pinjenötskaka

1 1/2 dl pinjenötter
900 g potatis
1 kruka basilika
2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
1 msk smör eller margarin

Vitlöks- och persiljecrème

2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 msk olivolja
3 tsk dijonsenap
1/2 dl vitt vin
3 dl crème fraiche
3 msk hackad persilja
150 g haricots verts (bönor)
200 g champinjoner eller skogschampinjoner
200 g körsbärstomater
salt och peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Tips

Potatiskakan går att göra på eftermiddagen samma dag för att värma.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentar

Ulrika

2009-02-07

Underbart gott. En riktigt festmåltid till nyår. Om du inte vill ställa in stekpannan i ugnen så funkar det att lägga potatiskakan direkt på en plåt. Vänd med ett lock så du får den fina steksidan upp.