Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pingstwok med räkor och nässlor

Denna pingstwok med räkor och nässlor är helt underbart läcker! Sväng snabbt du ihop dina goda wokade grönsaker och lägg i de salta räkorna just innan du dukar fram med varm couscous och ringlar på smarrig nässelsås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Förväll nässlorna eller spenaten i kokande lättsaltat vatten ca 2 min. Spola hastigt av med kallt vatten och låt nässlorna rinna av.
  2. Mixa nässlorna med ost, nötter, vinäger och 1/4 av olivoljan med mixerstav eller i en liten matberedare. Smaka av med salt. Späd med vattnet.
  3. Skala eventuellt räkorna. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj och skär squashen i bitar. Skala och skär kålrabin i tunna strimlor.
  4. Woka grönsakerna i resten av olivoljan i en wok eller stor stekpanna ca 5 min under omrörning. Vänd ner räkorna och krydda med salt och peppar.
  5. Ringla över nässelsåsen och servera woken med ris eller couscous.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl nässlor (5 dl nässlor motsvarar 150 g färsk spenat)
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 2 msk pinjenötter eller solroskärnor
  • 1 msk vinäger
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1 kg räkor med skal (1 kg med skal motsvarar ca 400 g skalade)
  • 1 purjolök
  • 1 squash
  • 1 kålrabi
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm grovmald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2780 kJ / 660 kCal
Fett: 22 g
Läs mer om näringsvärden