Pillans spenatsås

Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
2
Pillans spenatsås

Spenat, vitlök och crème fraiche mixas ihop till den här spektakulära såsen. Nyttig, smarrig och oerhört snabblagad. Spenatsåsen passar idealiskt ihop med ugnsbakad lax och färskpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998

Pillans spenatsås

Ingredienser

4 portioner
500 g  färsk bladspenat
2   vitlöksklyftor
1/2   gul lök
matfett till stekning
2 dl  crème fraiche

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett  och laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut creme fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller sour supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Det kan ju omöjligt vara 500 gram bladspenat??? Är det en felskrivning? Hoppas på snabbt svar innan jag testar.

Caroline

2021-07-25

Hej Caroline! Ursäkta sent svar. 500 g färsk bladspenat stämmer. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-08-04

Mycket god till lax i ungnen och kokt potatis.

Martin

2008-12-27

Testa liknande recept

Surdegspizza med kallrökt lax och spenat
Betyg 3.5 av 5.
218 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkon med spenat och blåmögeldressing
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lax och grönsaker i krämig ajvar
Betyg 4 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spenatpaj
Betyg 3.1 av 5.
83 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fiskgryta
Betyg 4.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga