Spenat, vitlök och crème fraiche mixas ihop till den här spektakulära såsen. Nyttig, smarrig och oerhört snabblagad. Spenatsåsen passar idealiskt ihop med ugnsbakad lax och färskpotatis.
Ett recept från:
Buffé
nr 7,
1998
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett och laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut creme fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller sour supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Caroline
2021-07-25Det kan ju omöjligt vara 500 gram bladspenat??? Är det en felskrivning? Hoppas på snabbt svar innan jag testar.
Redaktionen ICAse
2021-08-04Hej Caroline! Ursäkta sent svar. 500 g färsk bladspenat stämmer. 😊 Hälsningar Elina
Martin
2008-12-27Mycket god till lax i ungnen och kokt potatis.