Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Pillans spenatsås

Spenat, vitlök och crème fraiche mixas ihop till den här spektakulära såsen. Nyttig, smarrig och oerhört snabblagad. Spenatsåsen passar idealiskt ihop med ugnsbakad lax och färskpotatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Förväll spenaten snabbt i kokande vatten. Hacka den. Skala och hacka löken.
  2. Fräs spenat, lök och pressad vitlök i en panna med lite matfett så att löken får färg.
  3. Rör ner crème fraichen och värm såsen utan att låta den börja koka. Servera till t ex lax.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett  och laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut creme fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller sour supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk bladspenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 gul lök
  • matfett till stekning
  • 2 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer