Pillans spenatsås

Betyg 3.7 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Pillans spenatsås

Spenat, vitlök och crème fraiche mixas ihop till den här spektakulära såsen. Nyttig, smarrig och oerhört snabblagad. Spenatsåsen passar idealiskt ihop med ugnsbakad lax och färskpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998

Pillans spenatsås

Ingredienser

4 portioner
500 g färsk bladspenat
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
matfett till stekning
2 dl crème fraiche

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.13 personer har röstat

Kommentarer

Det kan ju omöjligt vara 500 gram bladspenat??? Är det en felskrivning? Hoppas på snabbt svar innan jag testar.

Caroline

2021-07-25

Hej Caroline! Ursäkta sent svar. 500 g färsk bladspenat stämmer. 😊 Hälsningar Elina

ICA-köket

2021-08-04

Mycket god till lax i ungnen och kokt potatis.

Martin

2008-12-27

Testa liknande recept

Spenat- och valnötspasta
Betyg 3.2 av 5.65 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fullkornsspagetti med spenat och räkor
Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Halstrad råbiff med spenatyoghurt
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fiskgratäng med lax och spenat
Betyg 4.2 av 5.95 personer har röstat
Receptet har 26 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Crème fraiche-stuvad spenat, salsiccia, svamp och stekt lök
Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Frutti de mare pasta med dill och citron
Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad