Pillans spenatsås

Betyg 3.7 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Pillans spenatsås

Spenat, vitlök och crème fraiche mixas ihop till den här spektakulära såsen. Nyttig, smarrig och oerhört snabblagad. Spenatsåsen passar idealiskt ihop med ugnsbakad lax och färskpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998

Pillans spenatsås

Ingredienser

4 portioner
500 g färsk bladspenat
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
matfett till stekning
2 dl crème fraiche

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • I ingressen står att såsen mixas ihop och att den är oerhört snabblagad. Dessa påståenden stämmer inte med tillagningsanvisningen.

    Göran

  • Det kan ju omöjligt vara 500 gram bladspenat??? Är det en felskrivning? Hoppas på snabbt svar innan jag testar.

    Caroline

    Hej Caroline! Ursäkta sent svar. 500 g färsk bladspenat stämmer. 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Mycket god till lax i ungnen och kokt potatis.

    Martin

Testa liknande recept

  • Kycklinggratäng
    Betyg 4.2 av 5.77 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Lax och grönsaker i krämig ajvar
    Betyg 4 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spenatpaj
    Betyg 3.2 av 5.89 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskgryta
    Betyg 4.6 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad