Pillans spenatsås

11
2
Pillans spenatsås

Spenat, vitlök och crème fraiche mixas ihop till den här spektakulära såsen. Nyttig, smarrig och oerhört snabblagad. Spenatsåsen passar idealiskt ihop med ugnsbakad lax och färskpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998

Pillans spenatsås

Ingredienser

4 portioner
500 g färsk bladspenat
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
matfett till stekning
2 dl crème fraiche

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett  och laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut creme fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller sour supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Caroline

2021-07-25

Det kan ju omöjligt vara 500 gram bladspenat??? Är det en felskrivning? Hoppas på snabbt svar innan jag testar.

Redaktionen ICAse

2021-08-04

Hej Caroline! Ursäkta sent svar. 500 g färsk bladspenat stämmer. 😊 Hälsningar Elina

Martin

2008-12-27

Mycket god till lax i ungnen och kokt potatis.