Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pigs in blanket med dippsås

Pigs in blanket är en typiskt amerikansk aptitretare. Du lindar in små prinskorvar i ett täcke av smördeg, låter dem stå inne i ugnen tills de är färdiga och serverar sedan korvarna tillsammans med olika goda såser.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär smördegen i strimlor och linda en strimla runt varje korv. Baka i ugn tills smördegen är gyllenbrun och "torr".
  3. Blanda ihop ingredienserna till de olika såserna och låt stå minst ett par timmar, så alla smaker kommer fram.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri:välj mjölkproteinfri smördeg. Välj mjölkproteinfri färskost. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).


Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 20 prinskorvar
  • 1 ark smördeg
Dippsås med senap
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk honung
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk senapspulver
  • 1 tsk gurkmeja
Amerikansk cocktailsås
  • 1 dl ketchup
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 1/4 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 msk riven pepparrot
  • tabasco efter egen smak
Lägg till i inköpslistan