Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Picknick i det gröna

Ta med familjen ut i parken eller till stranden och njut av en korg godsaker att servera på tunnbröd. Hur låter det med böckling och räkor, rödlöks- och gräslökshack, kaviargräddfil och hårdkokta kryddiga ägg?

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Böckling och räkor: Plocka bitar av böckling, skala några räkor och lägg på tunnbrödet.
  2. Rödlöks- och gräslökshack: Skala och finhaka rödlöken. Blanda med finhackad gräslök.
  3. Kaviargräddfil: Rör ihop gräddfil och kaviar. Smaka av med salt och peppar
  4. Hårdkokta kryddiga ägg: Blanda paprikapulver, örtsalt och grovkrossad svartpeppar. Rulla de hårdkokta äggen i kryddblandningen.
  5. Till servering: Lägg en generös klick kaviargräddfil på ett tunnbröd.
  6. Smula över lite ost över böcklingen och räkorna och strö över lökhacket. Vik eller rulla ihop den. Ät äggen som tillbehör. Drick sval flädersaft till.

Tips

Är du ute och campar och har ett gasolkök, prova att värma tunnbröden hastigt i en stekpanna.

Ingredienser

Portioner: 4
Böckling och räkor
  • 5 st böckling
  • 500 g färska räkor
Rödlöks- och gräslökshack
  • 1 liten rödlök
  • 1 dl finhackad gräslök
Kaviargräddfil
  • 2 dl gräddfil
  • 1/2 dl kaviar
Hårdkokta kryddiga ägg
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 krm grovkrossad svartpeppar
  • 4 hårdkokta ägg
Till servering
  • 10 st mjuka tunnbröd
  • 1 Västerbottensost skuren i grova bitar
  • flädersaft
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?