Grönsaksstavar & chips med örtdipp
Förtjusande fredagsmys med grönsaksstavar och chips med örtdipp. Syrlig gräddfil smaksatt med örtsalt, fluffig majonnäs och hackad fin persilja och till det stavar av morötter och gurka. Smakligt och lyxigt.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001
Ingredienser
4 portioner
1 gurka
4 morötter
1 påse chips
Örtdipp
3 dl gräddfil
1 dl majonäs
1 tsk örtsalt (herbamare)
2 msk hackad basilika
svartpeppar
För alla
Gör glutenfri: Kontrollera innehållet i chipsen.
Gör mjölkfri: uteslut gräddfilen och använd istället två mixade avokador (för 4 port), smaksätt dippen med lite citronjuice så att den inte mörknar.
Gör äggfri: uteslut majonnäsen och öka ev mängden gräddfil.
Gör så här
Tips
Morötterna kan förberedas och läggas i kallt vatten tills de ska serveras. Örtdippen kan också förberedas.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hur var det nu, fint hackad persilja eller hackad basilika?
Maja
2022-11-11