Grönsaksstavar & chips med örtdipp

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
1
Grönsaksstavar & chips med örtdipp

Förtjusande fredagsmys med grönsaksstavar och chips med örtdipp. Syrlig gräddfil smaksatt med örtsalt, fluffig majonnäs och hackad fin persilja och till det stavar av morötter och gurka. Smakligt och lyxigt.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Grönsaksstavar & chips med örtdipp

Ingredienser

4 portioner
1   gurka
4   morötter
1   påse chips

Örtdipp

3 dl  gräddfil
1 dl  majonäs
1 tsk  örtsalt (herbamare)
2 msk  hackad basilika
svartpeppar

För alla

Gör glutenfri: Kontrollera innehållet i chipsen.
Gör mjölkfri: uteslut gräddfilen och använd istället två mixade avokador (för 4 port), smaksätt dippen med lite citronjuice så att den inte mörknar.
Gör äggfri: uteslut majonnäsen och öka ev mängden gräddfil.

Gör så här

Tips

Morötterna kan förberedas och läggas i kallt vatten tills de ska serveras. Örtdippen kan också förberedas.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Hur var det nu, fint hackad persilja eller hackad basilika?

Maja

2022-11-11

Testa liknande recept

Rucolaspread
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Färskpotatissallad med korianderdressing
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fredagsdipp med rotfruktschips
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tonys gravade strömming
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karamelliserad lökdipp
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ranch dipp med örter
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga