Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Grönsaksstavar & chips med örtdipp

Förtjusande fredagsmys med grönsaksstavar och chips med örtdipp. Syrlig gräddfil smaksatt med örtsalt, fluffig majonnäs och hackad fin persilja och till det stavar av morötter och gurka. Smakligt och lyxigt.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär gurkan i stavar. Skala morötterna och skär dem i stavar.
  2. Örtdipp: Blanda samman ingredienserna till örtdippen.

För alla

Gör glutenfri: Kontrollera innehållet i chipsen.
Gör mjölkfri: uteslut gräddfilen och använd istället två mixade avokador (för 4 port), smaksätt dippen med lite citronjuice så att den inte mörknar.
Gör äggfri: uteslut majonnäsen och öka ev mängden gräddfil.

Tips

Morötterna kan förberedas och läggas i kallt vatten tills de ska serveras. Örtdippen kan också förberedas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gurka
  • 4 morötter
  • 1 påse chips
Örtdipp
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl majonäs
  • 1 tsk örtsalt (herbamare)
  • 2 msk hackad basilika
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan