Picklade kantareller och grönt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Picklade kantareller och grönt

Ett underbart recept på inlagda, picklade kantareller och grönt. Du använder bland annat socker, ättiksprit, vitlök, kantareller, purjolök, rödlök och morot. Perfekt att servera som tillbehör till önskad måltid!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner.

  1. Rör ut socker i lite hett vatten tills sockret löst sig. Tillsätt kallt vatten, ättiksprit, finhackad vitlök, 1 tsk salt och 2 krm grovmalen vit- eller svartpeppar.
  2. Fräs kantareller i en het panna med ett par matskedar olja. Lägg de varma kantarellerna i ättikslagen. Låt svalna.
  3. Skala och strimla purjolök och rödlök. Skala morot och hyvla den i tunna skivor. Vänd ner grönsakerna i lagen med svampen och låt stå och dra i ca 30 minuter före servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl socker
  • 3 dl kallt vatten
  • 2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 150 g små kantareller
  • 1/2 purjolök
  • 1 rödlök
  • 1 morot
  • olja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan