Försköna din huvudrätt med en smak- och färgklick i form av picklade grönsaker. Fänkål, blomkål, morötter, palsternacka och rödlök sveps in i en klassisk 1, 2, 3 lag.
Hej, på den sida som leder hit står det t.ex att man kan byta ut ättikan, mot vinäger och det kan man väl inte utan dubbla mängden (för att få rätt syrahalt på lagen)?
Sofia
2025-07-08
Tack Sofia för att du uppmärksammade oss på detta. Nu har vi justerat texten i artikeln. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2025-08-05
Hej. Appropå varningar på nyheterna 1 okt 2023 tror jag, och om man läser på Livsmedelsverkets råd om inläggning och picklade grönsaker, om att det kan utvecklas botulinum toxiner(nervgift) inläggningar som förvaras i rumstemperatur och svalt utrymme. När ungdomar som flyttar hemifrån och vill prova matlagning så tror de att allt som står i recepten, särskilt från en stor matvarukedja, är rätt och riktigt vilket det visat sig att det tyvärr inte är. Sedan nämns det ingenting heller om hur viktigt det är att ordentligt rengöra alla grönsaker, inte bara skölja lite snabbt under kranen. Det är ju på ytan, men även innuti kålhuvud en o broccoli, på grönsakerna som jordbakterierna finns och växer till sig o blir livsfarligt gift. Jag har tittat igenom några av era råd och tips och där behöver det klarläggas och ändras saker. I receptet picklad zuccini med vitlök och dill fattas det att dillen också ska tvättas/sköljas t.ex. och i följande tips så står det: förvara oöppnade burkar mörkt ock svalt, faktum är att det innebär risk att Clostridium botulinum kan börja växa. Kylskåp med 3-4 grader ska det vara enligt Livsmedelsverket och mögel som nämns tror jag överhuvudtaget inte blir på ättikslag. Ni behöver gå igenom alla recepten och framför allt läsa på Livsmedelsverket. Birgitta
Birgitta
2023-10-07
Tack Birgitta för din kommentar! Vi genomför just nu en översyn av de aktuella recepten och artiklar för att säkerställa att tillagning sker på ett säkert sätt. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2023-10-10
Supergott! Men det heter faktiskt inlagda grönsaker 🥒
Kommentarer
Hej, på den sida som leder hit står det t.ex att man kan byta ut ättikan, mot vinäger och det kan man väl inte utan dubbla mängden (för att få rätt syrahalt på lagen)?
Sofia
2025-07-08Tack Sofia för att du uppmärksammade oss på detta. Nu har vi justerat texten i artikeln. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2025-08-05Hej. Appropå varningar på nyheterna 1 okt 2023 tror jag, och om man läser på Livsmedelsverkets råd om inläggning och picklade grönsaker, om att det kan utvecklas botulinum toxiner(nervgift) inläggningar som förvaras i rumstemperatur och svalt utrymme. När ungdomar som flyttar hemifrån och vill prova matlagning så tror de att allt som står i recepten, särskilt från en stor matvarukedja, är rätt och riktigt vilket det visat sig att det tyvärr inte är. Sedan nämns det ingenting heller om hur viktigt det är att ordentligt rengöra alla grönsaker, inte bara skölja lite snabbt under kranen. Det är ju på ytan, men även innuti kålhuvud en o broccoli, på grönsakerna som jordbakterierna finns och växer till sig o blir livsfarligt gift. Jag har tittat igenom några av era råd och tips och där behöver det klarläggas och ändras saker. I receptet picklad zuccini med vitlök och dill fattas det att dillen också ska tvättas/sköljas t.ex. och i följande tips så står det: förvara oöppnade burkar mörkt ock svalt, faktum är att det innebär risk att Clostridium botulinum kan börja växa. Kylskåp med 3-4 grader ska det vara enligt Livsmedelsverket och mögel som nämns tror jag överhuvudtaget inte blir på ättikslag. Ni behöver gå igenom alla recepten och framför allt läsa på Livsmedelsverket. Birgitta
Birgitta
2023-10-07Tack Birgitta för din kommentar! Vi genomför just nu en översyn av de aktuella recepten och artiklar för att säkerställa att tillagning sker på ett säkert sätt. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2023-10-10Supergott! Men det heter faktiskt inlagda grönsaker 🥒
Tova
2023-09-12