Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Ingefärssyltad gurka och rödlök

För dig som gillar ingefära och rödlök är den här rätten det perfekta tillbehöret till fisken eller köttet. Den ingefärssyltade gurkan ger en syrlig och himmelsk smakupplevelse och är dessutom väldigt lättlagad!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva/strimla ingefära mycket tunt. Koka den i ättiksprit och strösocker i 2 minuter. Häll på kallt vatten och ställ kallt.
  2. Skala gurka. Dela den på längden i 4 delar, kärna ur och skiva.
  3. Skala och skär rödlökar i klyftor. Salta gurka och lök och låt vätska ur i ca 1 timme.
  4. Krama ur grönsakerna och lägg dem i ingefärslagen. Finstrimla bladpersilja och lägg i strax före serveringen.

Tips

Passar till: Lättstekt laxfilé med japanskt ris.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 cm ingefära
  • 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl kallt vatten
  • 1 gurka
  • 2 rödlökar
  • 1/2 dl bladpersilja
Lägg till i inköpslistan