Pias fredagslax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pias fredagslax

Saftig lax som du steker med japansk soja, sweet chilisås, sesamolja och limesaft, vilket ger fisken en utomordentligt god smak. Fredagslaxen serveras med spröd sallad och en kall öl.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stryk laxkotletter med lite japansk soja. Grilla lätt i panna.
  2. Blanda sweet chilisås med sesamolja. Rör ner limesaft.
  3. Strimla isbergssalladen och lägg i en stor skål. Plocka bort ben och fördela laxen i bitar ovanpå. Droppa dressingen över. Servera med bröd och en god öl.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 laxkotletter
  • japansk soja
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • 1/2 msk sesamolja
  • saft av 1 lime
  • 1/2 isbergssalladshuvud
  • bröd till servering
Lägg till i inköpslistan