Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Cheesecake med färska bär

(8)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Underbar, lyxig och uppskattad cheesecake med färska bär som du tillagar relativt enkelt och snabbt. Cheesecaken har en underbar fyllning av bland annat kesella, färskost och citron och dekoreras med jordgubbar och hallon.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 6
Botten
  • 10 digestivekex
  • 75 g smör
Fyllning
  • 300 g färskost
  • 1 1/3 dl kvarg
  • 0,8 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 1/2 citron (fint rivet skal och juice)
Garnering
  • färska bär , exempelvis jordgubbar, vinbär, hallon
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Krossa kexen i t ex en matberedare. Smält smöret och rör ner det. Tryck ut massan i en form, 24 cm diameter, eller i 12 mazarinformar av aluminiumfolie.
  3. Fyllning: Mixa samman färskost, kesella, socker, vaniljsocker, äggulor, citronskal och -juice till en jämn smet i matberedare. Häll smeten i formen/formarna.
  4. Grädda små formar i ca 20 minuter och 20-30 minuter i stor form. 
  5. Garnering: Låt kallna och garnera med färska bär.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfritt: använd glutenfria digestivekex.