Choklad- och kaffecheesecake
Ett mumsigt recept på cheesecake i ugn med smak av choklad och kaffe. Du gör den av bland annat digestivekex, grädde, färskost och kvarg. Servera den krämiga kakan till efterrätt!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2005
Ingredienser
12 bitar
2 msk smör
3 dl krossade digestivekex (3 dl motsvarar ca 10 kex)
2 msk grädde
2 msk socker
Fyllning
100 g smält mörk choklad (64 % kakaohalt eller mer)
3 msk espressokaffe eller starkt kaffe
400 g färskost
1 msk majsstärkelse
1 dl strösocker
4 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl kvarg vanilj
Dekoration
1 1/2 dl kvarg vanilj
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1100 KJ / 260 kCal
Fett16 g
Kommentarer
Håller med om allt Ylva säger, inklusive att kaffet lätt tar över. Själv brukar jag dock byta ut all kesella mot yoghurt-philadelphia.
Karl
2009-04-16Helt underbar cheesecake!!!! Kan varieras i oändlighet. Prova att byta choklade mot tex ljus, vit eller smaksatt. Smaksätt den "vita" delen med likörer, saffran, bärpuréer, pepparmint.... Men uteslut gärna kaffet.... Nästan godare att toppa med gräddfil och inte vanlijkesella.
Ylva louise
2006-09-29Supergod men "mättande". Själv bytte jag ut vaniljkesella mot jordgubb/lime-kesella o det blev mycket fräschare... hade även i lite hackad mandel i digestivbotten... ett tips!!
Charlotte
2006-08-10