Ett mumsigt recept på cheesecake i ugn med smak av choklad och kaffe. Du gör den av bland annat digestivekex, grädde, färskost och kvarg. Servera den krämiga kakan till efterrätt!
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
2005
Gör glutenfri: använd glutenfria digestivekex, t ex från Semper.
Innehåller mjölk och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Karl
2009-04-16Håller med om allt Ylva säger, inklusive att kaffet lätt tar över. Själv brukar jag dock byta ut all kesella mot yoghurt-philadelphia.
Ylva louise
2006-09-29Helt underbar cheesecake!!!! Kan varieras i oändlighet. Prova att byta choklade mot tex ljus, vit eller smaksatt. Smaksätt den "vita" delen med likörer, saffran, bärpuréer, pepparmint.... Men uteslut gärna kaffet.... Nästan godare att toppa med gräddfil och inte vanlijkesella.
Charlotte
2006-08-10Supergod men "mättande". Själv bytte jag ut vaniljkesella mot jordgubb/lime-kesella o det blev mycket fräschare... hade även i lite hackad mandel i digestivbotten... ett tips!!