Choklad- och kaffecheesecake

Betyg 3 av 5.
135 personer har röstat
13
Choklad- och kaffecheesecake

Ett mumsigt recept på cheesecake i ugn med smak av choklad och kaffe. Du gör den av bland annat digestivekex, grädde, färskost och kvarg. Servera den krämiga kakan till efterrätt!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2005

Choklad- och kaffecheesecake

Ingredienser

12 bitar
2 msk smör
3 dl krossade digestivekex (3 dl motsvarar ca 10 kex)
2 msk grädde
2 msk socker

Fyllning

100 g smält mörk choklad (64 % kakaohalt eller mer)
3 msk espressokaffe eller starkt kaffe
400 g färskost
1 msk majsstärkelse
1 dl strösocker
4 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl kvarg vanilj

Dekoration

1 1/2 dl kvarg vanilj

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
135 personer har röstat

Kommentarer

Håller med om allt Ylva säger, inklusive att kaffet lätt tar över. Själv brukar jag dock byta ut all kesella mot yoghurt-philadelphia.

Karl

2009-04-16

Helt underbar cheesecake!!!! Kan varieras i oändlighet. Prova att byta choklade mot tex ljus, vit eller smaksatt. Smaksätt den "vita" delen med likörer, saffran, bärpuréer, pepparmint.... Men uteslut gärna kaffet.... Nästan godare att toppa med gräddfil och inte vanlijkesella.

Ylva louise

2006-09-29

Supergod men "mättande". Själv bytte jag ut vaniljkesella mot jordgubb/lime-kesella o det blev mycket fräschare... hade även i lite hackad mandel i digestivbotten... ett tips!!

Charlotte

2006-08-10

Näringsvärde per bit

Energi1100 KJ / 260 kCal
Fett16 g

Testa liknande recept

Blåbär med cheesecake
Betyg 2.8 av 5.
91 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Blixtsnabb blåbärscheesecake
Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Blåbärscheesecake i långpanna
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dulce kaffeglass
Betyg 4.5 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Passionscheesecake
Betyg 3.2 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cheesecake med färska bär
Betyg 3.1 av 5.
201 personer har röstat
Under 60 min att tillaga