Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Jordgubbscheesecake (lättare variant)

En lätt variant av recept på varm cheesecake med smak av citron och jordgubb. Jordgubbscheesecaken gör du av bland annat digestivekex, färskost, ägg och citron. Garnera efterrätten med jordgubbar!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Botten: Blanda ingredienserna i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 port). Grädda mitt i ugnen i 8-10 min.
  3. Fyllning: Rör osten mjuk. Vispa i ägg och socker och tillsätt citron och vaniljsockret. Häll smeten i formen och grädda ytterligare, ca 15 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen.
  4. Skölj, snoppa och halvera eller skiva jordgubbarna. Lägg jordgubbarna på tårtan strax före servering.

Ingredienser

Portioner: 8
Botten
  • 15 digestivekex
  • 100 g lättmargarin (40 % fett)
Fyllning
  • 400 g färskost (7 % fett)
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 l jordgubbar
Lägg till i inköpslistan