Jordgubbscheesecake (lättare variant)
![Jordgubbscheesecake (lättare variant)](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_75731/cf_259/jordgubbscheesecake_(lattare_variant).jpg)
En lätt variant av recept på varm cheesecake med smak av citron och jordgubb. Jordgubbscheesecaken gör du av bland annat digestivekex, färskost, ägg och citron. Garnera efterrätten med jordgubbar!
![Jordgubbscheesecake (lättare variant)](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_75731/cf_259/jordgubbscheesecake_(lattare_variant).jpg)
Ingredienser
8 portioner
Botten
15 digestivekex
100 g lättmargarin (40 % fett)
Fyllning
400 g färskost (7 % fett)
2 ägg
1 dl socker
rivet skal av 1 citron
1 tsk vaniljsocker
1 l jordgubbar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Toppengod! Blandade även i 1/2 burk kesella
Elin
2013-07-298 portioner, haha! 4 tjejer slukade en hel kaka ihop på tjejmiddagen igår. Hade kiwi istället för jordgubbar. Supergott! Superlätt!
Kristina
2007-04-21Mycket god kaka! Tack för tipset om minde botten - blev perfekt.
Ann-sofi
2006-06-28