Havtornsripplad cheesecake

Betyg 3.3 av 5.
113 personer har röstat
0
Havtornsripplad cheesecake

Cheesecake i ugn med havtorn är ljuvligt gott som efterrätt. Den havtornsripplade cheesecaken gör du av en botten av digestive och en fyllning med färskost och kvarg. Garnera härligheten med havtornsbär.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011

Havtornsripplad cheesecake

Ingredienser

10 bitar
1 dl socker
1 dl vatten
1 paket frysta havtornsbär (à 225 g)
1 msk majsstärkelse
1 msk vatten
ca 2 msk socker till rårörda havtornen

Botten

75 g smör
200 g digestivekex
finrivet skal av 1 citron
2 msk färskpressad citronjuice

Fyllning

600 g färskost
2 1/2 dl kvarg 1%
2 dl socker
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 msk majsstärkelse
4 ägg

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
113 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Apelsincheesecake på chokladbotten
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Choklad- och kaffecheesecake
Betyg 3 av 5.
135 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chèvrecheese cake med lingonkräm
Betyg 3.3 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cheesecake med pepparkaka och choklad
Betyg 4.3 av 5.
120 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbär med cheesecake
Betyg 2.8 av 5.
91 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Cheesecake med färska bär
Betyg 3.1 av 5.
201 personer har röstat
Under 60 min att tillaga