Philadelphiaglass

Gör en söt och syrlig hemmagjord glasstårta av philadelphiaost, socker, vaniljsocker, grädde, äggulor och digestivekex. Glassen är en form av cheesecake och får sin konsistens i frysen. Servera philadelphiaglassen med färska eller frysta bär.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1997

Gör så här
04:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
26 stHej igen! Jag testade utan äggula och tillsatte ca 1/2 dl kondenserad mjölk (sötad). Det fungerade och blev hur gott som helst! Blandar även ner lite smör i de krossade kexen för att få smak och stadga! Gott! Tack!
Ellen
Hej Ellen. Tack för det, då vet vi att det blir bra även utan äggulor. Hälsningar Leif
ICA-köket
Hej, Går det att göra receptet utan äggula? Alltså vegansk?
Ellen
Hej Ellen! Vi har inte testat att göra den utan äggula, men det borde gå. Om du provar får du gärna berätta hur det blir. Hälsningar Leif
ICA-köket
Förstår inte mängden färskost, ”2 pkt à 62g” så totalt 140g?
Ellenor
Hej Ellenor! Jag håller med dig, konstigt skrivet av oss. Det fanns en gång i tiden två små askar som vägde 62 gram. Så jag har ändrat nu till 125 gram! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket