Pestogravad strömming
Pestogravad strömming är en härlig rätt där svenska och italienska smaker möts. Låt strömmingen först ligga i en ättiksblandning och lägg den sedan i en burk med pesto, gräddfil och hackad basilika.
Ingredienser
8 portioner
1 kg hel strömming eller rensad strömming (1 kg hel strömming motsvarar 600 g rensad)
5 dl vatten
1 1/2 msk salt
1/2 dl ättiksprit
1 dl pesto (finns färdig på burk)
1 1/2 dl gräddfil
1/2 dl finhackad basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! Vi har missat att skriva 1/2 dl ättiksprit. Men korrigerar det nu.
Redaktionen
2009-06-23Hej! Vi har missat att skriva 1/2 dl ättiksprit. Men korrigerar det nu.
Redaktionen
2009-06-23Låter gott....men undrar hur mycket ättiksprit det ska vara i?
Agneta
2009-06-22