Pestogravad strömming | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pestogravad strömming

Pestogravad strömming är en härlig rätt där svenska och italienska smaker möts. Låt strömmingen först ligga i en ättiksblandning och lägg den sedan i en burk med pesto, gräddfil och hackad basilika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa strömmingen om hel används. Frys den i minst 3 dygn.
  2. Blanda vatten, salt och ättiksprit. Tina strömmingen och lägg den i ättiksblandningen och låt den ligga ca 6 tim.
  3. Låt strömmingen rinna av i ett durkslag. Dra bort skinnet.
  4. Blanda peston med gräddfil och hackad basilika. Varva strömmingsfiléerna med såsen i en burk med lock. Låt strömmingen stå kallt i 2-3 dygn.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg hel strömming eller rensad strömming (1 kg hel strömming motsvarar 600 g rensad)
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 msk salt
  • 1/2 dl ättiksprit
  • 1 dl pesto (finns färdig på burk)
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1/2 dl finhackad basilika
Lägg till i inköpslistan