Pestogravad strömming

2
3
Pestogravad strömming

Pestogravad strömming är en härlig rätt där svenska och italienska smaker möts. Låt strömmingen först ligga i en ättiksblandning och lägg den sedan i en burk med pesto, gräddfil och hackad basilika.

Pestogravad strömming

Ingredienser

8 portioner
1 kg hel strömming eller rensad strömming (1 kg hel strömming motsvarar 600 g rensad)
5 dl vatten
1 1/2 msk salt
1/2 dl ättiksprit
1 dl pesto (finns färdig på burk)
1 1/2 dl gräddfil
1/2 dl finhackad basilika

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Redaktionen

2009-06-23

Hej! Vi har missat att skriva 1/2 dl ättiksprit. Men korrigerar det nu.

Redaktionen

2009-06-23

Hej! Vi har missat att skriva 1/2 dl ättiksprit. Men korrigerar det nu.

Agneta

2009-06-22

Låter gott....men undrar hur mycket ättiksprit det ska vara i?