Pestogravad strömming är en härlig rätt där svenska och italienska smaker möts. Låt strömmingen först ligga i en ättiksblandning och lägg den sedan i en burk med pesto, gräddfil och hackad basilika.
Ingredienser
8 portioner
1
kg
hel strömming eller rensad strömming (1 kg hel strömming motsvarar 600 g rensad)
5
dl
vatten
1 1/2
msk
salt
1/2
dl
ättiksprit
1
dl
pesto (finns färdig på burk)
1 1/2
dl
gräddfil
1/2
dl
finhackad basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
2
3 st
Kommentarer
Redaktionen
2009-06-23
Hej! Vi har missat att skriva 1/2 dl ättiksprit. Men korrigerar det nu.
Redaktionen
2009-06-23
Hej! Vi har missat att skriva 1/2 dl ättiksprit. Men korrigerar det nu.
Agneta
2009-06-22
Låter gott....men undrar hur mycket ättiksprit det ska vara i?
Kommentarer
Redaktionen
2009-06-23Hej! Vi har missat att skriva 1/2 dl ättiksprit. Men korrigerar det nu.
Redaktionen
2009-06-23Hej! Vi har missat att skriva 1/2 dl ättiksprit. Men korrigerar det nu.
Agneta
2009-06-22Låter gott....men undrar hur mycket ättiksprit det ska vara i?