Gravad strömming
En gudomlig variant av den fenomenala strömmingen. Gravad blir strömmingen en vinnare. En fräsch sås, där en salig blandning av konjak, vitlök och kajennpeppar ingår, blandad med rödlök, majonnäs och crème fraiche blir en helt otrolig smakupplevelse.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2001
Ingredienser
10 portioner
600 g strömmingsfiléer
Lag
1/2 dl ren ättika (24%)
5 dl vatten
1 msk salt
Sås
1 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1/2 krm kajennpeppar
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 msk konjak
Gör så här
Obs! Strömmingen ska vara fryst i 3-5 dygn före gravning enligt Livsmedelsverket.
Har du lagat receptet?
Kommentarer