Pestogravad strömming

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
3
Pestogravad strömming

Pestogravad strömming är en härlig rätt där svenska och italienska smaker möts. Låt strömmingen först ligga i en ättiksblandning och lägg den sedan i en burk med pesto, gräddfil och hackad basilika.

Pestogravad strömming

Ingredienser

8 portioner
1 kg  hel strömming eller rensad strömming (1 kg hel strömming motsvarar 600 g rensad)
5 dl  vatten
1 1/2 msk  salt
1/2 dl  ättiksprit
1 dl  pesto (finns färdig på burk)
1 1/2 dl  gräddfil
1/2 dl  finhackad basilika

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Vi har missat att skriva 1/2 dl ättiksprit. Men korrigerar det nu.

Redaktionen

2009-06-23

Hej! Vi har missat att skriva 1/2 dl ättiksprit. Men korrigerar det nu.

Redaktionen

2009-06-23

Låter gott....men undrar hur mycket ättiksprit det ska vara i?

Agneta

2009-06-22

Testa liknande recept

Tonys gravade strömming
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Strömming i vitlöksvinäger (Boquerones en vinagre)
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sotare med färskpotatis
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klargravad strömming
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad sötsur strömming
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sotare med citronolja
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga