Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pestogratinerad aubergine med parmesan och flingsalt

Uppskattade gratinerade skivor av aubergine under ett himmelskt täcke av pesto. Peston gör du själv av basilika, vitlök, olivolja, pinjenötter och parmesanost. Ett underbart gott tillbehör till middagen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skölj auberginerna och torka dem. Skiva dem på längden i ca 2 cm tjocka skivor och salta lätt på bägge sidor. Lägg skivorna på en plåt och låt dem ligga i ca 30 minuter.
  3. Stek aubergineskivorna i en stekpanna i olivolja så att de får en gyllenbrun färg. Salta och peppra.
  4. Lägg aubergineskivorna på ett eldfast fat. Pensla på peston och gratinera tills de fått fin färg.
  5. Servera gärna med rucola- eller romansallad.


Pesto

  1. Mixa basilikablad med skalad vitlök och olivolja, tillsätt pinjenötter och riven parmesanost, fortsätt att mixa. Peston skall inte vara för slät. Smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 auberginer
  • 4 msk olivolja
  • flingsalt
  • vitpeppar
  • ruccola- eller romansallad
Pesto
  • 1 kruka basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 1 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 2 dl parmesanost
  • salt och vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?