Pestogratäng

Betyg 4.2 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Pestogratäng

En krämig och fantastiskt välsmakande potatis- och fänkålsgratäng med parmesan och basilika. Pestogratängen smakar som bäst tillsammans med en krispig grönsallad och stekt kött.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg potatis av mjölig sort
4 vitlöksklyftor
2 fänkål (à ca 250 g)
1 kruka basilika
2 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
4 dl vispgrädde
2 dl mjölk

Gör så här

00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Supergod!!! Tar väldigt lång tid i ugnen!!

    Anette

  • Jättegott! Men dock lite mycket vätska, tog bort mjölken och ökade grädden till 5dl andra gången. Blev bättre, tog inte lika lång tid i ugnen då.

    Tina

  • Mycket god gratäng, med bla fin brytning av fänkålen. Dock tog det betydligt längre tid i ugnen än vad receptet angav. Jag följde receptet exakt betr ingredienser och då tog det c:a 75 min innan gratängen blev färdig.

    Kerstin

Testa liknande recept

  • Parmesangratinerad fänkål
    Betyg 4.5 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad fänkål
    Betyg 5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta polpette med fänkål
    Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad