Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pestofyllda champinjonhattar till bärig drink

Bedårande söta och uppseendeväckande champinjonhattar fyllda med en sagolik röra. Röran består av ost, pinjenötter, basilika, chili och vitlök. Servera med den bäriga drinken och du har en fenomenalt lyckad förrätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skölj champinjonerna och bryt loss fötterna. Ställ hattarna på ett ugnssäkert fat.
  3. Skölj, kärna ur och finhacka hälften av chilin. Mixa svampfötterna, chilihack, basilika, vitlök, nötter, ost och salt i en matberedare. Tillsätt oljan.
  4. Fyll hattarna med peston. Gratinera svamphattarna ca 10 min.
  5. Skiva resten av chilin och garnera hattarna med skivorna. Serveras ljumma till drinken.

Drink

  1. Mixa bären med sockret i en mixer eller en matberedare.
  2. Fördela i höga glas. Fyll på med mousserande vin och servera.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 24 stora champinjoner
  • 1 röd eller grön chili
  • 1/2 dl hackad basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk pinjenötter eller sötmandel
  • 1/2 dl riven ost
  • 2 krm salt
  • 1/2 dl olja
Drink
  • 2 dl bär (t ex jordgubbar eller blåbär)
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 flaska mousserande vin eller cider
Lägg till i inköpslistan