Pestodipp

Lättlagad och fräsch dipp som du tillagar på bara några minuter. Pestodippen av goda råvaror som pesto, parmesanost, basilika och pinjenötter blandar du med gräddfil och crème fraiche innan du serverar den till smarrigt vitlöksbröd.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2000

Ingredienser
undefined
2 msk pinjenötter
1 1/2 dl grovt hackad färsk basilika
2 msk färskriven parmesan
2 msk olivolja
2 msk pressad citron
1 vitlöksklyfta
2 dl gräddfil
1 dl crème fraiche
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut parmesanost mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut parmesanost mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer