Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Pestodipp

Lättlagad och fräsch dipp som du tillagar på bara några minuter. Pestodippen av goda råvaror som pesto, parmesanost, basilika och pinjenötter blandar du med gräddfil och crème fraiche innan du serverar den till smarrigt vitlöksbröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta pinjenötterna i en het, torr panna.
  2. Mixa basilika, nötter, ost, olja och citronsaft och pressa i vitlöken.
  3. När den är slät, blanda krämen med gräddfil och crème fraiche. Gott till vitlöksbröd.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut parmesanost mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

  • 2 msk pinjenötter
  • 1 1/2 dl grovt hackad färsk basilika
  • 2 msk färskriven parmesanost
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan