Pesto

3
2
Pesto

Pesto är ett bra tillbehör till många maträtter och du gör den mycket snabbt på basilika, vitlök och pinjenötter. Peston får även smak av lite parmesanost som rivs ner i mixen.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1997

Pesto

Ingredienser

2 portioner
1 kruka färsk basilika
2 vitlöksklyftor
1/2 msk pinjenötter (kan ersättas med sötmandel)
2 msk olja
1 msk riven parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Alejandra

2002-10-18

Servera peston med en god pasta och sallad till, helt enkelt underbart!

Caroline

2002-06-23

Det saknas mängden parmesan. Vore också bra om det stod i vilken buffétidning receptet har funnits. Det funkar jättebra med mandel istället för pinjenötter. Mkt billigare.