Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Persisk potatissallad

En potatissallad i annan tappning är denna med persiska toner som du smaksätter med bland annat ärtor, citron, gräddfil och majonnäs. I potatissalladen finns även kyckling och saltgurka som ger fina smaker innan allt garneras med oliver och tomat.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka kycklingen med en skivad lök, lagerblad och vitpeppar. Låt kycklingen svalna. Ta bort skinn och ben. Skär kycklingköttet i bitar.
  2. Skala och koka potatisen. Skär den i små bitar.
  3. Koka äggen och hacka dem. Koka ärterna. Strimla saltgurkan grovt.
  4. Blanda alla ingredienser i en skål och lägg sedan upp på fat. Garnera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 kyckling
  • 1 gul lök
  • 1 lagerblad
  • några vitpepparkorn
  • 1 kg potatis
  • 4 ägg
  • 150 g gröna ärter
  • 150 g saltgurka
  • 1 msk citronsaft
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1/2 dl majonnäs
  • salt och peppar
Exempel på garnering
  • tomat
  • oliver
  • saltgurka
  • citronklyftor
  • några persiljeblad
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info