Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Persiljestekt strömming med citron och kaprispotatis

Smakrik och festlig persiljestekt strömming med citron och kaprispotatis. Marinera fisken i olja med persilja och vitlök, panera och stek i smör. Blanda potatis, citron och kapris och servera som en bädd med strömmingen ovanpå.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka persiljan. Pressa vitlöken och blanda i olivoljan tillsammans med persiljan. Lägg i strömmingen. Låt marinera i 30 minuter.
  2. Panera strömmingen i ströbrödet.
  3. Skala potatisen och skär den i klyftor. Riv skalet på citronen och skär loss klyftorna. Ta vara på saften som rinner ut.
  4. Sautera potatisen i olivoljan. Tillsätt citronskal, -klyftor och saft. Blanda i kapris och krydda med salt och peppar.
  5. Stek strömmingen i smöret. Salta och peppra.
  6. Lägg upp potatisen som en bädd med strömmingen på. Häll persiljeoljan runt omkring.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 knippe persilja
  • 1/2 - 1 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g strömmingsfilé
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 citron
  • 8 kokta potatisar
  • 2 msk kapris
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer