Persiljerotsplättar med basilika, parmesan och valnötter

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Persiljerotsplättar med basilika, parmesan och valnötter

Plättarna blir både mättande och väldigt smakrika när du river ner persiljerot i smeten. Toppa persiljerotsplättarna med krispigt rostade valnötter och fint hyvlad parmesan.

Persiljerotsplättar med basilika, parmesan och valnötter

Ingredienser

4 portioner

Plättar

1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
3 dl mjölk
2 ägg
2 persiljerötter (á ca 150 g)
1 kruka basilika
1 krm nymalen svartpeppar
2 msk smör eller olja

Topping

1 dl valnötter
50 g parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1682 KJ / 402 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater33 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Plättar med smak av gräddkola
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterade zucchiniplättar med feta
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ärt- och basilikaplättar med mozzarella
Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönsaksplättar med myntayoghurt
Betyg 4.2 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krispig persiljerot med parmesan och hasselnötter
Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Zucchiniplättar med paprikasallad och basilikaröra
Betyg 3.8 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga