Persiljerotsplättar med basilika, parmesan och valnötter

Plättarna blir både mättande och väldigt smakrika när du river ner persiljerot i smeten. Toppa persiljerotsplättarna med krispigt rostade valnötter och fint hyvlad parmesan.

Ingredienser
4 portioner
Plättar
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
3 dl mjölk
2 ägg
2 persiljerötter (á ca 150 g)
1 kruka basilika
1 krm nymalen svartpeppar
2 msk smör eller olja
Topping
1 dl valnötter
50 g parmesan
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: väl laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt parmesan mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Rör ihop cottage cheese och soltorkad tomatcrème och servera till plättarna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1682 KJ / 402 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater33 g
Protein16 g
Kommentarer