Persiljerotsplättar med basilika, parmesan och valnötter

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Persiljerotsplättar med basilika, parmesan och valnötter

Plättarna blir både mättande och väldigt smakrika när du river ner persiljerot i smeten. Toppa persiljerotsplättarna med krispigt rostade valnötter och fint hyvlad parmesan.

Persiljerotsplättar med basilika, parmesan och valnötter

Ingredienser

4 portioner

Plättar

1 3/4 dl  vetemjöl
1/2 tsk  salt
3 dl  mjölk
2   ägg
2   persiljerötter (á ca 150 g)
1   kruka basilika
1 krm  nymalen svartpeppar
2 msk  smör eller olja

Topping

1 dl  valnötter
50 g  parmesan

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: väl laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt parmesan mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Rör ihop cottage cheese och soltorkad tomatcrème och servera till plättarna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1682 KJ / 402 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater33 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Plättar med smak av gräddkola
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönsaksplättar med myntayoghurt
Betyg 4.2 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krispig persiljerot med parmesan och hasselnötter
Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Persiljerotspuré
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Majs- och zucchiniplättar med parmesansallad
Betyg 4 av 5.
62 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga