Persiljerotsplättar med basilika, parmesan och valnötter

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Persiljerotsplättar med basilika, parmesan och valnötter

Plättarna blir både mättande och väldigt smakrika när du river ner persiljerot i smeten. Toppa persiljerotsplättarna med krispigt rostade valnötter och fint hyvlad parmesan.

Persiljerotsplättar med basilika, parmesan och valnötter

Ingredienser

4 portioner

Plättar

1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
3 dl mjölk
2 ägg
2 persiljerötter (á ca 150 g)
1 kruka basilika
1 krm nymalen svartpeppar
2 msk smör eller olja

Topping

1 dl valnötter
50 g parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1682 KJ / 402 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater33 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Plättar med smak av gräddkola
Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grönsaksplättar med myntayoghurt
Betyg 4.2 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Krispig persiljerot med parmesan och hasselnötter
Betyg 4.7 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Persiljerotspuré
Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Majs- och zucchiniplättar med parmesansallad
Betyg 4 av 5.62 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Plättar med grönsaker
Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad