Persiljerotsplättar med basilika, parmesan och valnötter

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Persiljerotsplättar med basilika, parmesan och valnötter

Plättarna blir både mättande och väldigt smakrika när du river ner persiljerot i smeten. Toppa persiljerotsplättarna med krispigt rostade valnötter och fint hyvlad parmesan.

Persiljerotsplättar med basilika, parmesan och valnötter

Ingredienser

4 portioner

Plättar

1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
3 dl mjölk
2 ägg
2 persiljerötter (á ca 150 g)
1 kruka basilika
1 krm nymalen svartpeppar
2 msk smör eller olja

Topping

1 dl valnötter
50 g parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1682 KJ / 402 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater33 g
Protein16 g

Testa liknande recept

  • Plättar med smak av gräddkola
    Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grönsaksplättar med myntayoghurt
    Betyg 4.2 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Persiljerotspuré
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Plättar med grönsaker
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad